Τραγωδία στη Πάτρα: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στη κηδεία του 6 μηνών βρέφους, η επιθυμία των γονιών

Πάτρα: Ανείπωτος θρήνος στη κηδεία του 6 μηνών βρέφους

Δάκρυσε και ο Θεός στην κηδεία του 6 μηνών βρέφους που πέθανε μετά από βαριά λοίμωξη εξαιτίας πνευμονιόκοκκου. Οι γιατροί έδιναν μάχη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο για να σώσουν τη ζωή του μωρού αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Το 6 μηνών αγγελούδι, η Ειρήνη – Χρυσοβαλάντω, που αεροβαπτίστηκε λίγο πριν την αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα για να δωρίσουν τα όργανά της, ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας Ρουντζομάνη.

Σε κλίμα ανείπωτης οδύνης και πόνου, οι γονείς της, Νικόλαος και Αθανασία, και το μεγαλύτερο αδεφάκι της, ο Αναστάσιος, αποχαιρέτησαν το αγγελούδι τους, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Συγγενείς και οικογενειακοί φίλοι έδωσαν το παρών στο παλαιό ναό Αγ. Ανδρέα και εν συνεχεία στην ταφή στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών στη Λεύκα για να αποχαιρετήσουν με ένα λουλούδι την 6 μηνών Ειρήνη Χρυσοβαλάντω, που η ζωή της ήταν μόνο μία ανάσα. Βουβά τα πάντα… Πόνος και μόνο πόνος.

Πάτρα: Η επιθυμία των γονιών του 6 μηνών βρέφους

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματείο «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», (www.pnoe.gr).

ALPHA BANK: 112002002014561

IBAN:GR5501401120112002002014561

Πως κατέληξε το βρέφος στη Πάτρα

Η υπερπροσπάθεια των γιατρών να σωθεί – Η γενναία απόφαση για δωρεά οργάνων

Η 6 μηνών Ειρήνη Χρυσοβαλάντω που τις τελευταίες μέρες έδινε γενναία μάχη στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε ραγδαία, «πέταξε» για την γειτονιά των αγγέλων.

Η μικρούλα παρά τις αγωνιώδεις υπερπροσπάθειες των γιατρών να την σώσουν δεν τα κατάφερε και ο εγκεφαλικός της θάνατος αργά χθες το μεσημέρι οδήγησε τους γονείς της στην γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της για να σωθούν άλλα παιδάκια.

Η επιδείνωση της υγείας του μωρού και ο εγκεφαλικός θάνατος

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, κανείς δεν περίμενε αυτή την τραγική εξέλιξη και τον χαμό του μωρού από την μια στιγμή στην άλλη με την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι λίγο πριν «φύγει» οι γονείς την αεροβάπτισαν Ειρήνη.

Η ιστορία ξεκινά αρχικά με ότι ήταν θετική στην covid-19, χωρίς όμως συμπτώματα. Μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο για περαιτέρω εξετάσεις, όπου ξαφνικά η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία και μετεφέρθηκε την περασμένη Δευτέρα εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου ανιχνεύτηκε βαριά λοίμωξη εξαιτίας πνευμονιόκοκκου. Παράλληλα, οι απεικονιστικές εξετάσεις της επιβεβαίωναν την κρισιμότητα της κατάστασής της.

Εισήχθη κατευθείαν στη ΜΕΘ Παίδων όπου διασωληνώθηκε

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν ανταποκρίθηκε στην θεραπευτική αγωγή και η κατάστασή της επιβαρύνονταν καθημερινά.

Επί έξι συνεχείς μέρες ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης και η ομάδα του, έδιναν νυχθημερόν πραγματική μάχη να την κρατήσουν στην ζωή, αλλά δυστυχώς η μικρή κατέληξε το Σάββατο.

Οι γονείς πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του μωρού τους

Στη συνέχεια, χθες Κυριακή, αφού ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων διαπίστωσε τον εγκεφαλικό θάνατο της μικρούλας, επελήφθη της όλης διαδικασίας δωρεάς οργάνων και παράλληλα ανέλαβε τον συντονισμό της λήψης οργάνων.

Μέσα στις στιγμές οδύνης, η οικογένεια βρήκε το θάρρος, το κουράγιο να χαρίσει ζωή. Πήρε την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού της, χαρίζοντας δώρο ζωής σε συνανθρώπους μας.

Related posts

Όλη η Ελλάδα αποθεώνει την Καρυστιανού – «Σε αuτή τη γuναίκα ακουμπά η αξıοπρέπεια μιας ολόκληρης χώρας»

Έρχεται η αλλαγή ώρας 2024 – Η Κυριακή που αλλάζουμε τα ρολόγια πίσω

Nέος σεισμός πριν λίγο