Τρένο «Λευκό Βέλος»: Καταφθάνει στην Ελλάδα στις 18 Ιανουαρίου το τρένο της νέας γενιάς

Τρένο «Λευκό Βέλος»: Το πρώτο από τα πέντε τραίνα νέας γενιάς φτάνει στη Θεσσαλονίκη από την Ιταλία

Τρένο «Λευκό Βέλος»: Στις 18 Ιανουαρίου καταφθάνει στην Ελλάδα το πρώτο από τα πέντε τραίνα νέας γενιάς. Πρόκειται για το επονομαζόμενο «Λευκό Βέλος» το οποίο θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη από την Ιταλία. Το τραίνο φέρνει στην Ελλάδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί συμβολικά στις 25 Μαρτίου.

Το δρομολόγιο θα αφορά στη διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη και θα γίνει στις 25 Μαρτίου με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το 1821. Πρόκειται για το τραίνο ETR 470 n.07 της Trenitalia το οποίο έχει ανακατασκευαστεί πλήρως. Ενώ έχει βαφτεί στα χρώματα της ελληνικής εταιρίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Τα νέα τρένα που αναπτύσσουν ταχύτητες 200 χιλιομέτρων την ώρα θα παραδοθούν σταδιακά αφού πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Ήδη στην Ιταλία έχουν μεταβεί μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Για να λάβουν σχετική κατάρτιση και να φέρουν το πρώτο τρένο στην Ελλάδα».

Δείτε αναλυτικά τι θα περιέχει το νέο τραίνο «Λευκό Βέλος» που καταφθάνει στην Ελλάδα

Τα νέα τραίνα θα έχουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων θα είναι αποκλειστικά εστιατόριο και μπαρ. Θα υπάρχουν τρία βαγόνια πρώτης θέσης και τέσσερα βαγόνια οικονομικής θέσης. Το τραίνο θα μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και θα έχει υπηρεσίες ώστε το ταξίδι να είναι ξεκούραστο και ασφαλές.

Παράλληλα, θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες έως και 160 χιλιόμετρα την ώρα και συγκεκριμένα η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται σε 3 ώρες και 15 λεπτά. Το συνολικό κόστος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέρχεται στα 52 εκατομμύρια ευρώ.

Related posts

Σαν ταινία στον κινηματογράφο: Θεσσαλονικιός βρήκε τον σκύλο του, που είχε χαθεί το 2017 και η αντίδρασή του προκαλεί συγκίνηση

Του έκανε παρατήρηση και εκείνος τον σκότωσε: Νεκρός 43χρονος πατέρας 3 παιδιών με μια σφαίρα στο κεφάλι

Έμεινε μισός με λευκά μαλλιά και μούσια: Άλλος άνθρωπος ο Βασίλης Καρράς μετά την χειρουργική επέμβαση

Στα «λευκά» η Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες χιονοπτώσεις σε Χορτιάτη και Φίλυρο

Για να μην ξεχαστεί ο χαμός του: Γκράφιτι με τον Άλκη να προστατεύει παιδιά με όλες τις φανέλες

Η κουζίνα των Ρομά έρχεται στη Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο που θα σερβίρει πιάτα με παραδοσιακές συνταγές τους

Πέθανε το βράδυ της γιορτής του: Ανείπωτος θρήνος για τον 22χρονο Αντώνη Γκίκα

«Χτίστηκε» γέφυρα ζωής για ανήλικο παιδί στη Θεσσαλονίκη: Το παιδάκι μεταφέρθηκε εμπύρετο και με σπασμούς

Πέθανε μπροστά στα μάτια τους: Νεκρός 60χρονος σε μεταφορική εταιρία, έπεσε από ύψος 1,5 μέτρου