Τυφλός Έλληνας πρωταθλητής καταγγέλνει: «Έχω 99% απώλεια όρασης και μου έκοψαν τα πριμ»

Χρήστος Σανδαλάκης: Η καταγγελία του παγκόσμιου πρωταθλήτη

Ο Χρήστος Σανδαλάκης έχει κατακτήσει την κορυφή του κόσμου χωρίς η απώλεια της όρασης του να τον εμποδίζει. Ωστόσο για ακόμη μια φορά το ελληνικό κράτος βάζει εμπόδια στους αθλήτες μας.

Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό ποδήλατο πίστας μαζί με τον Σωτήρη Μπρέτα και μέσα από το OPEN εκφράζει την αδικία που νιώθει για τον νόμο που ψηφίστηκε το 2021 και με αναδρομική ισχύ τους κόβει τα πριμ των διεθνών διακρίσεών, κάνοντας τους να σκέφτονται να σταματήσουν τον πρωταθλητισμό.

Χρήστος Σανδαλάκης: Τι δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής

Αναλυτικά όσα είπε για το λόγο που νιώθει αδικημένος:

«Είμαι 23 ετών, έχω γεννηθεί με μια σπάνια πάθηση που μου έχει στερήσει το 99% της όρασής μου, λατρεύω την ποδηλασία, έχω φέρει πολλές διακρίσεις για τη χώρα μου και στόχος μου είναι να φέρω και άλλες όμως νιώθω μεγάλη αδικία αυτή τη στιγμή. Το 2019 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας της Ολλανδίας και το 2020 στον Καναδά στεφθήκαμε Παγκόσμιοι πρωταθλητές και με ένα νόμο που ψηφίστηκε πέρσι με αναδρομική ισχύ μας στερούν τα πριμ με την αιτιολογία ότι το αγώνισμα δεν μπήκε στο Παραολυμπιακό πρόγραμμα του Τόκιο. Ουσιαστικά αναγνωριζόμαστε σαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά δεν έχουμε τα προνόμια των Παγκόσμιων πρωταθλητών. Και αυτά τα πριμ θα ήταν πολύ σημαντική βοήθεια για μας για να συνεχίσουμε και αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε να τα παρατήσουμε γιατί δεν αναγνωρίζονται οι κόποι μας».

Για το που έχει απευθυνθεί για το θέμα:

«Στην αρχή μας έλεγαν ότι το θέμα το χειρίζεται η Ομοσπονδία, μετά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όμως κανείς δεν έχει βγει να μας δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση γιατί γίνεται αυτό και αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για μας και την προσπάθεια μας».

Για το διπλό ποδήλατο και τις δύσκολες συνθήκες:

«Αυτό που κάνουμε με τον Σωτήρη είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σκεφτείτε ότι εγώ δε βλέπω καθόλου και εκείνος έχει την ευθύνη μου στο ποδήλατο για να είμαστε σαν ένα. Αγωνιζόμαστε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Στο ΟΑΚΑ το χειμώνα έχει -2C, χορηγοί δεν υπάρχουν όλα τα βάζουμε από την τσέπη μας και από τους γονείς μας, αν δεν ήταν αυτοί δεν θα ήμασταν εδώ».

Για το πως αποφάσισε να μιλήσει δημόσια:

«Είδαμε την ιστορία του Γκίνη με το θέμα με τη σχολή του και σκεφτήκαμε και εμείς να δημοσιοποίησουμε το θέμα μας μήπως πάρουμε μια απάντηση για να ξέρουμε αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε».

Related posts

Έρχεται μαρτυρία – φωτιά στην Αγγελική Νικολούλη: 16 χρόνια μετά βρήκαν τον τόπο που λύνει τον γρίφο της εξαφάνισης του Άλεξ

Πέθανε η κόρη γνωστού Έλληνα τραγουδιστή: Εντοπίστηκε νεκρή από την κόρη της μέσα στο σπίτι της

«Μαμά, νιώθω ότι πεθαίνω»: Οι γιατροί της έλεγαν να πιει χυμό, λίγο αργότερα το 5χρονο κορίτσι πέθανε από στρεπτόκοκκο Α

Λιβαδειά: Στο νοσοκομείο 40χρονος αστυνομικός που υπέστη ανακοπή εν ώρα υπηρεσίας

Χίλια μπράβο Μίλτο: Βραβεύτηκε κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια για το 2022

Κυριάκος Πιερρακάκης: Μετά από 8 χρόνια και 3 κυβερνήσεις έρχεται το δωρεάν WI-FI σε όλη τη χώρα

Ανείπωτη θλίψη στην Ισπανία: Ο αποχαιρετισμός της influencer λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο που συγκινεί

Φονική έκρηξη στις Σέρρες: Ανατριχίλα με αυτό που είχε ζητήσει ο 11χρονος Βασίλης από τους δικούς του πριν πάει σχολείο

«Τρία εκατοστά και θα ζούσε»: Η στιγμή της τραγωδίας στις Σέρρες και η 7χρονη αδελφούλα του Βασίλη που τον έψαχνε μέσα στο πανικό