Βασίλης Οικονόμου: «Τσαμπατζήδες όσοι δεν πληρώνουν το ρεύμα τους»

by Τόνια Τζαφέρη
Βασίλης Οικονόμου: «Τσαμπατζήδες όσοι δεν πληρώνουν το ρεύμα τους»

Βασίλης Οικονόμου: Οι δηλώσεις του βουλευτή ΝΔ που προκάλεσαν αντιδράσεις

Σε δελτίο ειδήσεων βρέθηκε καλεσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μίλησε για τους λογαριασμούς ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για “τζαμπατζήδες”.

Χωρίς όριο είναι οι προκλήσεις και η αλαζονεία των στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από το κόστος της ενέργειας. Την ώρα που οι εντολές για διακοπή παροχών ενέργειας έφτασαν τις 26.000, καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς ρεύματος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ισχυρίστηκε από την ΕΡΤ ότι πρόκειται επί της ουσίας για στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Βασίλης Οικονόμου: «Τσαμπατζήδες όσοι δεν πληρώνουν το ρεύμα τους»

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου:

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ για το τι πρέπει να γίνει, όταν οι πολίτες υποχρεώνονται να επιλέξουν ανάμεσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ και το σουπερμάρκετ, ο βουλευτής δήλωσε ότι «σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο τσάμπας πέθανε» και πως κάποιοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το υψηλό κόστος του ρεύματος γιατί έχουν τη νοοτροπία του «δεν πληρώνω». Παρά τις αντιδράσεις των συνομιλητών του (ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύση, Κωνσταντίνος Χήτας) και των παρουσιαστών της εκπομπής (Δημήτρης Κοτταρίδης και Γιάννης Πιταράς), που του εξηγούσαν ότι τα νοικοκυριά, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν, ενώ έως τώρα το έκαναν, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος επέμεινε.

Βασίλης Οικονόμου: «Τσαμπατζήδες όσοι δεν πληρώνουν το ρεύμα τους»

Έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τους συνομιλητές του για «λαϊκισμό» -τη γνωστή καραμέλα της κυβέρνησης σε όποιον της ασκεί κριτική- και να λέει ξανά και ξανά ότι στη χώρα έχει καλλιεργηθεί από τη δεκαετία του ’80 η «νοοτροπία του τσάμπα» και αυτό πρέπει να αλλάξει και οι καταναλωτές πρέπει να μάθουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Εμείς να σημειώσουμε ότι ήδη, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν δώσει εντολές διακοπής για περίπου 26.500 παροχές ρεύματος, ενώ έχουν ήδη γίνει οι διακοπές σε περίπου 6.000 καταναλωτές, σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη. Όπως είπε στην ίδια εκπομπή, ο ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνει διαρκώς εντολές να κόβουν τις παροχές για τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Προτεινόμενα