Βόλος: Αβοήθητος 55χρονος κατέρρευσε από την πείνα στην είσοδο του σπιτιού του – Του έχουν κόψει ρεύμα και νερό χρόνια τώρα

Βόλος: Κραυγή αγωνίας για τον 55χρονο που κατέρρευσε από τις συνθήκες εξαθλίωσης

Προσοχή ενοχλητικές εικόνες 

Η τοπική κοινωνία του Βόλου είναι «παγωμένη». Ένας 55χρονος κατέρρευσε από την πείνα έξω από την αποθήκη που ζει. Η ανύπαρκτη μέριμνα της Πολιτείας έχει εξοργίσει τους κατοίκους.

Ήταν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι όταν κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τις φωνές του για βοήθεια και ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Πολύ γρήγορα γινόταν γνωστό το προσωπικό του δράμα. Ένας άνθρωπος ξεχασμένος και άνεργος που δεν έχει ούτε τα βασικά. Ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα γεμάτο σκουπίδια, απελπισμένος και εγκλωβισμένος όπως φαίνεται στο σκοτεινό τούνελ της κατάθλιψης. Βοήθεια του προσφέρουν ελάχιστοι, ενώ η αναλγησία στη δική του περίπτωση, έγινε μια συνήθεια εγκληματική.

Ζει χωρίς ρεύμα και νερό για χρόνια, δεν έχει μπει κάτω από ντουζιέρα για μια πενταετία και υπάρχουν ημέρες που δεν λαμβάνει καθόλου τροφή. Σήμερα ο 55χρονος που ζει στην απόλυτη εξαθλίωση, κατέρρευσε όταν πήγε να βάλει το κλειδί στην πόρτα της αποθήκης όπου ζει, για να βγει έξω.

Βόλος: «Πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι»

Έπεσε από την αδυναμία και άρχισε να φωνάζει «βοήθεια», αλλά κανείς από την γειτονιά δεν μπορούσε να τον βοηθήσει γιατί εκείνος δεν μπορούσε να σηκωθεί από το πάτωμα για να ξεκλειδώσει την πόρτα. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, ενώ έσπευσε και η Αστυνομία για να σπάσει την πόρτα. «Πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι» φώναξε η γειτόνισσά του, που είναι από τις λίγες που του προσφέρει φαγητό.

Ο Ζαχαρίας είναι γνωστό περιστατικό στις κοινωνικές υπηρεσίες του Βόλου, ξέρουν πως ζει μέσα στα σκουπίδια και δεν λαμβάνει τροφή, παρά μόνο αν του δώσουν οι γείτονες, αλλά δεν έχει υπάρχει καμία αντίδραση, για να βοηθηθεί.

«Συνηθίζεις στα πάντα. Δεν μου κάνει καμία αίσθηση το κρύο ή η ζέστη. Νερό πίνω από το λάστιχο της γειτόνισσας. Για τουαλέτα χρησιμοποιώ μπουκάλια, μπάνιο δεν έχω κάνει πέντε χρόνια. Οταν δεν έχω φαγητό, δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλα είναι μια συνήθεια. Μπορώ να δουλέψω αλλά κανείς δεν με θέλει. Οικοδόμος ηταν η δουλειά μου και εργαζόμουν και στα χωράφια» είχε πει πριν από περίπου ένα μήνα όταν ρωτήθηκε πως ζει.

Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, με τους διασώστες να τον σηκώνουν μέσα από τα σκουπίδια.

Πηγή: gegonota.news

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα