Ξάνθη μετεωρίτες: Βροχή από μετεωρίτες – Έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής

by Αντώνης Βαλμάς

Ξάνθη μετεωρίτες: Κρατήρας 50 εκ. σχηματίστηκε από βράχο που έπεσε

Ξάνθη μετεωρίτες: Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, ο βράχος που έπεσε από τον ουρανό σχημάτισε έναν κρατήρα 50 εκατοστών

Επιπλέον, ένα ζευγάρι κατοίκων της Ξάνθης στάθηκε πολύ τυχερό. Διότι η βροχή από τους μετεωρίτες έγινε πολύ κοντά τους. Και τα αντικείμενα από τον ουρανό, έπεσαν δίπλα τους την ώρα που περπατούσαν κοντά στην Παλιά Πόλη το μεσημέρι της Παρασκευής. Ευτυχώς, κανένα από τα αντικείμενα αυτά δεν τους χτύπησε και δεν τραυματίστηκαν.

Ξάνθη μετεωρίτες: Βροχή από μετεωρίτες στην περιοχή της Ξάνθης

Ζευγάρι από την περιοχή της Ξάνθης βρήκε βράχους από την βροχή των μετεωριτών

Άφωνο έμεινε το ζευγάρι καθώς παρακολούθησε το σπάνιο φαινόμενο. Έκθαμβοι παρακολούθησαν τα αντικείμενα που έπεφταν από τον ουρανό και πέρασαν τις επόμενες τρεις ώρες ψάχνοντας στην περιοχή του Κόσυνθου, για να δουν τι ήταν αυτά.

Τελικά, κατάφεραν στην αναζήτησή τους να ανακαλύψουν τρία κομμάτια από βράχους που ήταν εμφανώς καμένοι. Ο ένας από τους βράχους είχε βάρος 12-13 κιλών.

Ο συγκεκριμένος βράχος προκάλεσε τον σχηματισμό ενός κρατήρα διαμέτρου 50 εκατοστών στο σημείο της πτώσης και πρέπει να είχε σπάσει πέφτοντας, καθώς τα άλλα δύο κομμάτια ήταν μικρότερα.

Το ζευγάρι μετέφερε τα κομμάτια του μετεωρίτη στο σπίτι του, καθώς δεν είχε ιδέα πού έπρεπε να τα παραδώσει.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo