Καιρός Πάσχα: Πολλή ζέστη και αφρικανική σκόνη την Μεγάλη Εβδομάδα – Καλός καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Καιρός Πάσχα: Αναλυτικά η πρόβλεψη για τον καιρό της Μ. Εβδομάδας από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Καιρός Πάσχα: Την πρόγνωση για τον καιρό το Πάσχα δημοσίευσε στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ενώ απέχουμε ακόμα αρκετές μέρες από την Μεγάλη Εβδομάδα, ο μετεωρολόγος έκανε μία πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «Μπορούμε να παρατηρήσουμε πως προς τα μέσα της Μεγάλης εβδομάδας. Ο αεροχείμαρρος λαμβάνει τέτοια μορφή ώστε οι αέριες μάζες να αρχίσουν να κινούνται από την Αφρική προς τη χώρα μας κάτι το οποίο σημειώνεται με τα κόκκινα βέλη. Έτσι λοιπόν εκείνες τις ημέρες μια ισχυρή θερμή εισβολή θα λάβει χώρα προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί αρκετά θερμός με τις πρώτες ενδείξεις να θέλουν τον υδράργυρο να «φλερτάρει» με τους 30 βαθμούς κελσίου».

Ακόμα, ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει ότι «Μπορούμε να παρατηρήσουμε με τις πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις τον πολύ θερμό αέρα καθώς ξεχύνεται από την Αφρική προς τη χώρα μας. Είναι πολύ πιθανό αυτή η ισχυρή θερμή εισβολή να συνοδευτεί και από αφρικανική σκόνη. Μιας και η όλη αυτή εξέλιξη θα αποτελέσει συνέπεια ενός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο από την κεντρική Ευρώπη. Θα περάσει στην κεντρική Μεσόγειο και θα προσπαθήσει να φτάσει στη χώρα μας κοντά στο Πάσχα».

Η πρόγνωση για τον καιρό το Πάσχα είναι ότι η ζέστη θα είναι πολλή και θα συνοδευτεί από αφρικανική σκόνη

Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται πολλή ζέστη με αφρικανική σκόνη. Ακολούθως, το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρξουν αραιές συννεφιές, ενώ την Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία θα έχει μία μικρή πτώση. Ενδέχεται να εκδηλωθούν μπόρες σε ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού τις απογευματινές ώρες.

Related posts

«Καμπανάκι» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Έρχονται καταστροφές, οι τρεις “κόκκινες” περιοχές»

«48ωρος συναγερμός! Κίνδυνος για αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα σ’ αυτές τις περιοχές»!: Έκτακτη προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου

Άρης Σερβετάλης: «Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται»

«Κοιμήθηκα με τον τρίτο μου ξάδερφο στο χωριό χωρίς να το ξέρω ότι είμαστε συγγενείς. Να του μιλήσω;»

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Σε ηλικία 88 ετών χορεύει το «Που ‘σαι Θανάση»

«Η εκκλησία δεν είναι πίστα»: Τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μετά το «Χριστός Ανέστη»

Θρήνος στην Κοζάνη: 73χρονη πέθανε μόνη στο σπίτι, λίγο πριν το Πάσχα

Γυναίκα έψαλε το Χριστός Ανέστη, προσκύνησε την εικόνα στην Πάτρα και πέθανε

Ανέβασε τη θερμοκρασία: Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με μαγιό απολαμβάνει το ηλιόλουστο Πάσχα