Κακοκαιρία Πάτμος: Μεγάλες οι ζημιές – Αίτημα να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κακοκαιρία Πάτμος: Τεράστιες οι ζημιές και οι πλημμύρες λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Πάτμος: Τις περασμένες ώρες, η κακοκαιρία έπληξε πολλές περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα, στη Σάμο πλημμύρισε το Καρλόβασι από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ τα σχολεία θα μείνουν κλειστά. Επίσης, πλημμύρισε και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι πτήσεις. Και στη Μυτιλήνη, τα ποτάμια Τσικνιάς και Αχερώνας υπερχείλισαν και προκλήθηκαν καταστροφές.

Το νησί της Πάτμου δεν ξέφυγε της κακοκαιρίας. Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων προκλήθηκαν ζημιές στο οδικό δίκτυο ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε παραλιακές περιοχές.

Μάλιστα, ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Πέντες, έχει στείλει σχετικό αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά ώστε να είναι ασφαλή τα παιδιά.

Πέρα από την κακοκαιρία στην Πάτμο, δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για σήμερα 2/2

Θα επιμείνει η κακοκαιρία σε ορισμένες περιοχές της χώρας σήμερα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται αυξημένες βροχές και τοπικές καταιδίες. Τα φαινόμενα δε, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόνησο, αναμένονται επίσης βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ωστόσο θα εξασθενίσουν από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν πυκνές νεφώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ασθενείς βροχοπτώσεις ωστόσο τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται από 6 έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στη χώρα θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

Έρχεται αυτό που κανείς δεν ήθελε: Δυστυχώς κακά μαντάτα για τον καιρό το Πάσχα,η πρόγνωση που όλοι φοβόμασταν

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

«Ξαφνıάστηκαν» οι μετεωρολόγοι με τον καιρό: «Αuτό που έρχεται από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά»