Μερομήνια Χριστουγέννων 2020: Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα – Πού θα χιονίσει

Μερομήνια Χριστουγέννων 2020: Αυτός θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα και σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει

Μερομήνια Χριστουγέννων 2020: Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση τα μερομήνια προβλέπουν τον καρό. Τα μερομήνια είναι οι 12 πρώτες μέρες του Αυγούστου όπου μπορεί να προβλεφθεί ο καιρός για τους επόμενους 12 μήνες. Ωστόσο, η επίσημη μετεωρολογία αμφισβητεί αυτή τη μέθοδο παρατήρησης και πρόβλεψης του καιρού, όσο κι αν υπάρχουν άνθρωποι που την υποστηρίζουν.

Κατά τον Ν. Πολίτη τα μερομήνια ήταν λείψανα αρχαίων προγνωστικών του καιρού, που έχουν άμεση σχέση με αστρολογικές παρατηρήσεις. Επειδή ο Αύγουστος θεωρείται η αρχή του χειμώνα, γι’ αυτό στο μήνα αυτό εντοπιζόταν η πρόγνωση του καιρού.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού με τη μέθοδο των Μερομηνίων για τα Χριστούγεννα και τον υπόλοιπο χρόνο

Ο φετικός χειμώνας αναμένεται να έχει έντονες χιονοπτώσεις με διάρκεια. Πιο συγκεκριμένα ο Οκτώβρη\ιος και ο Νοέμβριος, προβλέπονται πιο ηλιόλουστοι φέτος. Ο Δεκέμβριος και Ιανουάριος ωστόσο, θα χαρακτηρισθούν από έντονες χιονοπτώσεις με διάρκεια και έντονα κρύα. Χιόνια θα έχει η Μακεδονία και η Θράκη αλλά και οι βόρειες περιοχές της Αττικής.

Τα Χριστούγεννα του 2020, τα μερομήνια προβλέπουν να να υπάρχουν χιονοπτώσεις και στα πεδινά και στα παραθαλάσσια. Πιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα στο διάστημα των διακοπών των Χριστουγέννων. Παράλληλα ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος έως τα μέσα Ιανουαρίου με βροχές και διαστήματα με χιόνια στα ορεινά.

Related posts

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες

2024: Ετοιμαστείτε για θερμοκρασίες ρεκόρ