Ακραία δήλωση αξιωματούχου του Πούτιν: «Σε μισή ώρα θα καταστρέψουμε χώρες του ΝΑΤΟ»

Αξιωματούχος Πούτιν: Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις

Δίχως σταματημό είναι η προκλητικότητα της Ρωσίας, η οποία συνεχίζει τις απειλές κατα της Δύσης και συνεχίζει να στρέφεται εναντίον χωρών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ.

Ένας από τους πιο στενούς φίλους του Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ «σε μισή ώρα». Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos του Κρεμλίνου, παραδέχτηκε επίσης ότι στόχος του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας είναι να νικήσει την «εχθρική» Δύση και να διαγράψει την Ουκρανία από τον χάρτη.

«Το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο εναντίον μας», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας των 30 κρατών. «Δεν το ανακοίνωσαν, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Τώρα είναι προφανές σε όλους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο σκληροπυρηνικός αξιωματούχος του Πούτιν, ηλικίας 58 ετών, είπε χαρακτηριστικά:

«Σε έναν πυρηνικό πόλεμο, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα καταστραφούν από εμάς μέσα σε μισή ώρα. Προσέθεσε, ωστόσο, το εξής: «Αλλά δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, επειδή οι συνέπειες μιας ανταλλαγής πυρηνικών χτυπημάτων θα επηρέαζαν την κατάσταση σε ολόκληρη τον πλανήτη μας».

«Ως εκ τούτου, θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον οικονομικά και στρατιωτικά ισχυρότερο εχθρό με συμβατικά ένοπλα μέσα», επεσήμανε. Άφησε ακόμη να εννοηθεί ότι ο Πούτιν είναι πιθανόν να θέσει τη Ρωσία σε ετοιμότητα για πολεμική κλιμάκωση εν μέσω εικασιών ότι μια μαζική κινητοποίηση είναι στα σκαριά, προκειμένου να ενισχύσει κατακόρυφα της πολεμική του προσπάθεια.

«Μια τέτοια νίκη είναι δυνατή με την πλήρη αλληλεγγύη ολόκληρης της χώρας μας στον στρατόμας, καθώς την κινητοποίηση της κρατικής οικονομίας». Η βιομηχανία πρέπει να αναγκαστεί αμέσως να εξυπηρετήσει στρατιωτικούς στόχους, σημείωσε. «Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και γρήγορα», συμπλήρωσε. Οι δηλώσεις του Ρογκόζιν έρχονται ενόσω μπαίνουν στην τελική ευθεία οι πρόβες για την αυριανή παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα, με πυρηνικά όπλα να περνούν στην Κόκκινη Πλατεία λίγα μέτρα μακριά από το Κρεμλίνο.

Περισσότερες δηλώσεις από τον αξιωματούχο του Πούτιν

Χρησιμοποιώντας μια λέξη που απαγόρευσε ο Πούτιν σε σχέση με την Ουκρανία («πόλεμος»), ο Ρογκόζιν συνέχισε λέγοντας το εξής: «Αυτός είναι ένας πόλεμος για την αλήθεια – και το δικαίωμα της Ρωσίας να υπάρχει ως ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος». Επέμεινε, δε, ότι «η ίδια η ύπαρξη μιας χωριστής Ουκρανίας από τη Ρωσία θα τη μετατρέψει αναπόφευκτα σε αντι-ρωσικό εφαλτήριο της Δύσης για να γίνονται επιθέσεις εναντίον του λαού μας. «Γι’ αυτό αυτό που ονομάζουμε Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση υπερβαίνει κατά πολύ την αρχική της έννοια και γεωγραφία». Επεσήμανε επιπλέον ότι το ΝΑΤΟ είχε εμπλακεί σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων, χρησιμοποιώντας του Ουκρανούς στρατιώτες για να πολεμούν χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αποτελούν αναλώσιμα υλικά για το ΝΑΤΟ», αξιωματούχος Πούτιν

«Είναι οι μόνοι χειριστές που έχουν εκπαιδευτεί από εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και που πιέζουν τους μοχλούς και τα κουμπιά των όπλων του ΝΑΤΟ», προσέθεσε. Ο ίδιος πάντως προέβη σε μια δήλωση που αντιβαίνει στο βασικότερο αφήγημα του Πούτιν. «Δεν πολεμάμε τους Ναζί στην Ουκρανία», είπε συγκεκριμένα ο Ρογκόζιν. «Απελευθερώνουμε την Ουκρανία από την κατοχή του ΝΑΤΟ και απομακρύνουμε τον χειρότερο εχθρό από τα δυτικά μας σύνορα», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», κάνοντας σειρά συγκρίσεων μεταξύ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τη σύρραξη στην Ουκρανία, στις ευχές του για την 8η Μαΐου, μετέδωσε την ίδια στιγμή το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Σήμερα, οι στρατιωτικοί μας, όπως οι πρόγονοί τους, μάχονται στήθος με στήθος για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών τους από τη ναζιστική βρωμιά, με την πεποίθηση πως, όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», είπε ο Πούτιν στις ευχές που απηύθυνε σήμερα στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπως και στις αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

«Σήμερα, το κοινό καθήκον είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού, ο οποίος προκάλεσε τόσα δεινά στους λαούς διαφορετικών χωρών», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι νέες γενιές θα είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους». Στις ευχές του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε αναφορά όχι μονάχα στους στρατιώτες, αλλά επίσης στους πολίτες «του εσωτερικού μετώπου», που «συνέτριψαν τον ναζισμό με αντίτιμο αναρίθμητες θυσίες». «Δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας προς τους Ουκρανούς. «Ιερό καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε τους ιδεολογικούς κληρονόμους εκείνων που έχουν ηττηθεί», σε αυτό που η Μόσχα ονομάζει «τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», να «πάρουν την εκδίκησή τους». Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους ευχήθηκε «σε όλους τους κατοίκους της Ουκρανίας ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον».

Related posts

Πήρε θέση η Παλιοσπύρου: Τηλεφώνησε στην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και της έδωσε την καλύτερη συμβουλή

Ίσως η ωραιότερη 40άρα της Ελλάδας: Η Ελένη Φουρέιρα με μικροσκοπικό μπικίνι και οι κοιλιακοί της που «κόβουν» την ανάσα

Η τραγική ειρωνεία για το θάνατο του 26χρονου ποδοσφαιριστή, Στάθη Χατζηλάμπρου – Πώς έγινε το τροχαίο