Αληθινή ιστορία: Μωράκι που δεν θα επιβίωνε στον τοκετό σήμερα είναι 10 μηνών και πάει σπίτι του για 1η φορά

Αληθινή ιστορία: Ένας πραγματικός μαχητής της ζωής

Υπάρχουν και αυτές οι φορές που θαύματα μπορούν να συμβούν και από εκεί που όλα μοιάζουν να είναι χαμένα και οι γιατροί να μην δίνουν ελπίδες… ο χρόνος τελικά αποδεικνύει πως όλα μπορούν να συμβούν όπως και στην περίπτωση του μικρού ήρωα που θα δούμε παρακάτω.

Η ιστορία του μικρού Frankie είναι πραγματικά συγκινητική καθώς ενώ του είχαν πει ότι δεν θα επιζήσει από τον τοκετό τώρα είναι ήδη 10 μηνών.

Ποια είναι η ιστορία του μικρού που κατάφερε να ζήσει παρά τις μηδενικές πιθανότητες

Η Brenda Dortman και ο Francis Casey, γονείς του μικρού Frankie, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν έμαθαν ότι το αγέννητο παιδί τους αναπτυσσόταν με τα όργανα έξω από το σώμα του λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών και είχε μηδενικές πιθανότητες να ζήσει μετά τη γέννα.

Μάλιστα, οι γιατροί τους έδωσαν την επιλογή να διακόψουν την κύηση αλλά η Brenda και ο Francis επέλεξαν να πάρουν το ρίσκο και να δώσουν στον αγέννητο γιο τους την ευκαιρία να παλέψει για τη ζωή του, ακόμα κι αν όλες οι πιθανότητες ήταν εναντίον του.

Μια απόφαση που, όπως φαίνεται, τους δικαίωσε αφού ο μικρός Frankie όχι μόνο επιβίωσε μετά τον τοκετό αλλά λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες ζωής πήρε εξιτήριο και πήγε πρώτη φορά στο σπίτι του.

Η συνέχεια της αληθινής ιστορίας με τον μικρό Frankie

«Μάθαμε για τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες του Frankie στον υπέρηχο των 12 εβδομάδων. Μερικά από τα όργανά του, όπως το συκώτι και τα έντερα, αναπτύσσονταν έξω από το σώμα του, και θα γεννιόταν με σύνδρομο Down και Edwards. Μάλιστα, οι γιατροί μας ενημέρωσαν πως τα μωρά που γεννιούνται με σύνδρομο Edwards δεν ζουν πολύ μετά τη γέννησή τους, επομένως μας πρόσφεραν την επιλογή να διακόψουμε την εγκυμοσύνη», είπε η μητέρα του μικρού.

Στον υπέρηχο των 20 εβδομάδων, εντοπίστηκε συγγενής καρδιοπάθεια καθώς και τρύπα στην καρδιά αλλά οι γονείς του εμβρύου, παρά τον φόβο που ένιωσαν για το μωρό τους, αποφάσισαν να μην βάλουν τέλος στην κύηση.

Ο μικρός Frankie, που γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 2021 και ζύγιζε 3,5 κιλά, πέρασε τις πρώτες 27 ημέρες της ζωής του στην ΜΕΘ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Παιδιατρική Κλινική όπου το νοσηλευτικό προσωπικό των χαρακτήρισε ως «υπερήρωα».

Η μαμά του Frankie, που έχει ακόμα ένα μεγαλύτερο αγοράκι, ανέφερε πως ένιωσε αβοήθητη και απεγνωσμένη ενώ παρακολουθούσε την μάχη που έδωσε ο μικρός της γιος τους πρώτους μήνες της ζωής του και παράλληλα αισθανόταν ενοχές επειδή όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν μακριά από το άλλο της παιδί, τον 14χρονο Conán.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την γέννα, ο Frankie επέστρεψε στο σπίτι του μαζί με τους γονείς του και σήμερα, σε ηλικία 10 μηνών, ξεπερνά ένα ένα όλα τα εμπόδια και είναι ένα χαρούμενο μωράκι.

«Ο γιος μας είναι πάντα μέσα στην καλή χαρά, παρά τα όσα έχει περάσει και περνάει ακόμα», λένε περήφανοι οι γονείς του, αναφέροντας πως έχει φέρει μεγάλη χαρά στη ζωή της οικογένειας.

Related posts

Επίσημο τέλος ο Γιώργος Αυτιάς από την ελληνική τηλεόραση – Οι αντικαταστάτες του ανακοινώθηκαν

Αuτά είναι τα τρία άτuχα ζώδια του Πάσχα – Θα το περάσоuν άγχоς, πίεσn και οıκογενεıακές συγκρούσεıς

Δημήτρης Κόκοτας: «Δυστυχώς δεν είναι μόνο το καρδιολογικό πρόβλημα…»