Εννιά διάσημοι που έχουν χάσει παιδιά και με γενναιότητα μίλησαν γι’ αυτό

by Τόνια Τζαφέρη
Εννιά διάσημοι που έχουν χάσει παιδιά και με γενναιότητα μίλησαν γι’ αυτό

Διάσημοι: Μίλησαν ανοιχτά για την απώλεια παιδιού τους

Είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ζωή μιας γυναίκας είτε ενός αντρός, η αποβολή και η απώλεια ενός παιδιού, είτε πριν την γέννηση είτε κατά την διάρκεια. Είναι όμως ένας γεγονός μέσα στην ζωή, και κάποιοι από αυτούς που δυστυχώς το βίωσαν, μίλησαν ανοιχτά για τον πόνο τους.

Τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, ο Cristiano Ronaldo έκανε την πιο δυσάρεστη δημοσίευσή του στο Instagram, τον χαμό του ενός από τα δίδυμα παιδιά που περίμενε η σύντροφός του, Georgina Rodriguez. Ταυτόχρονα ανακοίνωνε και ένα χαρμόσυνο νέο υπό την ίδια βαριά σκιά, τη γέννηση της κόρης τους, του έτερου από τα δίδυμα παιδιά που κατάφερε να ζήσει. Ο Cristiano Ronaldo περπάτησε ένα δύσβατο μονοπάτι από το οποίο έχουν περάσει κι άλλοι διάσημοι άνθρωποι που έχουν χάσει παιδιά και με γενναιότητα μίλησαν γι’ αυτή τη μέγιστη απώλεια.

Κάποιοι από τους διάσημους που βίωσαν την αποβολή και μίλησαν για το γεγονός αυτό

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε ότι το αγοράκι μας “έφυγε”. Είναι ο μεγαλύτερος πόνος που οποιοσδήποτε γονιός μπορεί να νιώσει. Μόνο η γέννηση του κοριτσιού μας μάς δίνει δύναμη να ζήσουμε αυτήν τη στιγμή με κάποια ελπίδα και χαρά», έγραψε μεταξύ άλλων ο Cristiano Ronaldo. Με αυτά τα πρώτα λόγια έκανε την πιο δύσκολη ανακοίνωση της ζωής του. Οι διάσημοι που έχουν μιλήσει για παρόμοιες απώλειες είναι αρκετοί. Διάσημοι που έχουν χάσει παιδιά, που έχουν βιώσει αποβολές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν μιλήσει γι’ αυτή την απώλεια με ανάλογη γενναιότητα.

Nicole Kidman

Εννιά διάσημοι που έχουν χάσει παιδιά και με γενναιότητα μίλησαν γι’ αυτό

Κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Tom Cruise, η Nicole Kidman έχασε ένα μωρό στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης της. Εκείνη κι ο Tom Cruise υιοθέτησαν δύο παιδιά, την Isabella και τον Connor, ενώ η ηθοποιός απέκτησε δύο ακόμα κόρες με τον Keith Urban, τη Sunday και την Faith. Μιλώντας για το πένθος που βιώσε με την αποβολή της στο Vanity Fair είχε πει: «Από τη στιγμή που παντρεύτηκα τον Tom, ήθελα να κάνω παιδιά. Και χάσαμε νωρίς ένα μωρό, οπότε ήταν πραγματικά πολύ τραυματικό. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε τη Bella».

Beyoncé

Εννιά διάσημοι που έχουν χάσει παιδιά και με γενναιότητα μίλησαν γι’ αυτό

Στο ντοκιμαντέρ Life Is but a Dream, η Beyoncé μίλησε για το πώς η μουσική την βοήθησε στο πένθος που βίωσε όταν έχασε το πρώτο της παιδί. «Πριν από δύο χρόνια, ήμουν έγκυος για πρώτη φορά. Είχα ακούσει την καρδιά του, που ήταν η πιο ωραία μουσική που είχα ακούσει στη ζωή μου», είπε προσθέτοντας ότι σε επόμενο ραντεβού της με τον γιατρό, η καρδιά του μωρού δεν ακουγόταν πια.

«Μπήκα στο studio κι έγραψα το πιο θλιμμένο τραγούδι που είχα γράψει ποτέ. Ήταν η καλύτερη μορφή θεραπείας για εμένα γιατί αυτό ήταν το πιο θλιβερό πράγμα που έχω βιώσει», είχε πει. Η Beyoncé είναι πλέον μητέρα τριών παιδιών με τον Jay – Z, της Blue Ivy, της Rumi και του Sir.

Chrissy Teigen

Εννιά διάσημοι που έχουν χάσει παιδιά και με γενναιότητα μίλησαν γι’ αυτό

Η μητέρα δύο παιδιών, Chrissy Teigen, μοιράστηκε μερικές προσωπικές φωτογραφίες της μετά την απώλεια του τρίτου μωρού της, Jack, εξαιτίας επιπλοκών της εγκυμοσύνης της. «Νιώθουμε σοκ και βρισκόμαστε σε μία κατάσταση βαθύ πόνου, από αυτόν που δεν έχουμε νιώσει ποτέ πριν», είχε σημειώσει η Chrissy Teigen περιγράφοντας τις προσπάθειες που έγιναν για να σωθεί η ζωή του μωρού που περίμενε με τον σύζυγό της, John Legend.

«Κάθε μέρα δεν μπορεί να είναι γεμάτη φως. Σε αυτή την πιο σκοτεινή από όλες τις μέρες, θα πενθήσουμε, θα κλάψουμε με πάθος. Αλλά θα αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο και θα αγαπάμε ο ένας τον άλλο, ακόμα πιο πολύ και θα το ξεπεράσουμε», πρόσθετε.

Keanu Reeves

Εννιά διάσημοι που έχουν χάσει παιδιά και με γενναιότητα μίλησαν γι’ αυτό

Ο Keanu Reeves ήταν ζευγάρι με τη Jennifer Syme που γέννησε νεκρή την κόρη τους Ava την παραμονή Χριστουγέννων του 1999. Έναν χρόνο μετά κι αφού είχαν χωρίσει, η Jennifer σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

«Το πένθος αλλάζει σχήμα, αλλά ποτέ δεν τελειώνει. Οι άνθρωποι κάνουν την παρανόηση να σκέφτονται ότι μπορούν να το αντιμετωπίσουν και να πουν “Πέρασε, είμαι καλύτερα”. Κάνουν λάθος. Όταν οι άνθρωποι που αγαπάς έχουν φύγει, είσαι μόνος. Μου λείπει να είμαι μέρος της ζωής τους κι εκείνοι μέρος της δικής μου. Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν το σήμερα αν ήταν εδώ, τι μπορεί να είχαμε κάνει μαζί. Μου λείπουν όλα τα ωραία πράγματα που δεν θα γίνουν ποτέ», είχε πει το 2006 ο ηθοποιός.

Mariah Carey

Εννιά διάσημοι που έχουν χάσει παιδιά και με γενναιότητα μίλησαν γι’ αυτό

Η Mariah Carey απέκτησε τα δίδυμα παιδιά της, Moroccan και Monroe με τον πρώην σύζυγό της, Nick Cannon, αλλά πριν από αυτή την ευτυχή κατάληξη είχε βιώσει μία αποβολή. Μιλώντας γι’ αυτό είχε πει σε συνέντευξή της: «Μας ταρακούνησε και τους δύο και μας πήγε σε ένα μέρος πολύ σκοτεινό και δύσκολο. Όταν συνέβη αυτό… δεν μπορούσα καν να μιλήσω σε κανέναν γι’ αυτό. Δεν ήταν εύκολο», είχε πει η τραγουδίστρια.