Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: Με αφορμή την ημέρα της μητέρας, μιλά για την κακοποίηση των χοίρων

Εριέττα Κούρκουλου: Οι αποκαλύψεις της για τα χοιροστάσια

Η Εριέττα Κούρκουλου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ότι αφορά τα ζώα και την κακοποίηση της. Αξίζει να σημειωθεί πως προσπαθεί να αφήσει ένα μεγάλο έργο στον τομέα αυτό και μάλιστα έχει ιδρύσει ΜΚΟ ο οποίος πραγματοποίησε έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των γουρουνιών σε φάρμες χοιροτροφίας στην Ελλάδα.

Μία «διαφορετική» ανάρτηση και συγχρόνως, μια σημαντική υπενθύμιση έκανε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. 

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία σειρά φωτογραφιών αλλά και βίντεο από την έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «A Promise to Animals» που ίδρυσε η ίδια.  Στο οπτικοακουστικό υλικό, παρουσιάζονται οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των χοίρων σε φάρμες χοιροτροφίας ανά την Ελλάδα. 

Αναλυτικά η ανάρτηση της Εριέττα Κούρκουλου για τα χοιροστάσια

Στη λεζάντα της ανάρτησής της, αναφέρθηκε στη μητρότητα στα ζώα και έθεσε έναν σοβαρό προβληματισμό. «Τι γίνεται  όταν μια μητέρα… ή μάλλον εκατομμύρια μητέρες, στερούνται την δυνατότητα να φτιάξουν μια όμορφη φωλιά, να γεννήσουν με άνεση, να φροντίσουν τα μικρά τους και να τα προστατεύσουν από κάθε κακό;»,έγραψε αναφερόμενη στα γουρούνια και τις  μεθόδους αναπαραγωγής, που ακολουθούν στα χοιροτροφία. 

“Ένα τέλος στην συστηματική κακοποίηση που λαμβάνει χώρα πίσω από κλειστές πόρτες”, Εριέττα Κούρκουλου

Πιο αναλυτικά, η Εριέττα Κούρκουλου επισήμανε: «Μητέρα – προστάτιδα, σύμβολο άνευ όρων αγάπης… ιερή φιγούρα ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας και εποχής. Τι γίνεται όμως όταν μια μητέρα… ή μάλλον εκατομμύρια μητέρες, στερούνται την δυνατότητα να φτιάξουν μια όμορφη φωλιά, να γεννήσουν με άνεση, να φροντίσουν τα μικρά τους και να τα προστατεύσουν από κάθε κακό; Τι γίνεται όταν τους απαγορεύεται να ακολουθήσουν το ένστικτό τους… όταν αναγκάζονται να ακούν τις κραυγές των μικρών τους, που ακρωτηριάζονται χωρίς αναισθησία, ή παλεύουν να ανασάνουν και αργοσβήνουν αργά και βασανιστικά σε απόσταση αναπνοής από τις απελπισμένες μητέρες τους; Αυτό που πρέπει κατά την δική μας άποψη να γίνει, είναι να ενώσουν τις φωνές τους όλες οι μητέρες του κόσμου, και να βάλουν ένα τέλος στην συστηματική κακοποίηση που λαμβάνει χώρα πίσω από κλειστές πόρτες! Επιλέξαμε την σημερινή ημέρα για να αποκαλύψουμε τα ευρήματα τις έρευνάς μας στα Ελληνικά χοιροτροφία, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε μητέρα έχει το δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς και να βρίσκεται κοντά στα μικρά της, προστατεύοντάς τα και εκφράζοντάς τους την αγάπη που μόνο μια μητέρα μπορεί να δώσει. Δείτε ολόκληρο το βίντεο και τα ευρήματα της έρευνάς μας στο link στο bio μου!». 

 

Related posts

Γιάννης Καλλιάνος: Ξεσπά ο αδερφός του για τον πατέρα τους – «Η Ελλάδα δεν είναι κράτος πρόνοιας – Ζείτε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα»

Απαρηγόρητος ο Γιάννης Καλλιάνος, ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω κάτω – «Θα κινηθώ σκληρά»

«Θαúμα» σήμερα μετά από έναν μήνα για τον Δημήτρη Κόκοτα