Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα: Η ιστορία του Τουρκοκύπριου Χασάν που έγινε δότης μυελού των οστών και «έσωσε» Ελληνόπουλο με λευχαιμία

Κύπρος: Γνωρίστε τον Τουρκοκύπριο Χασάν που έσωσε ένα παιδί στην Ελλάδα

Οι ιστορίες των ανθρώπων που προσφέρουν για να βοήθησουν και να σώσουν έναν συνάνθρωπο τους, μας δείχνουν πως υπάρχει ανθρωπιά. Μάλιστα, η περίπτωση του Τουρκοκύπριου Χασάν, μας επιβεβαίωνει πως η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα όταν υπάρχει διάθεση για προσφορά.

Έτσι,  έγινε δότης μυελού των οστών και σώζει ένα παιδί στην Ελλάδα με λευχαιμία.

Ο Χασάν Γιασιακούρτ βρισκόταν στο αρχείο δοτών ιδρύματος και έγινε δότης μυελού των οστών, καθώς ήταν συμβατός δότης για να δώσει μόσχευμα σε ένα νεαρό Ελληνόπουλο, που το είχε ανάγκη για να ζήσει. Το ίδρυμα «Κεμάλ Σαράτσογλου» με ανακοίνωσή του ανέφερε πως το μόσχευμα δόθηκε πρόσφατα. Μάλιστα, η ανακοίνωση ανέφερε πως το μόσχευμα δόθηκε στο πλαίσιο του πνεύματος του εθελοντισμού.

Ο Χασάν Γιασιακούρτ για την συνεισφορά του

Ο Χασάν Γιασιακούρτ τόνισε πως το μόνο που επιθυμεί ως δότης είναι να γίνει καλά το παιδί από την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, ο Τουρκοκύπριος ανέφερε πως η διαδικασία του να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών, δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε, ο Χασάν Γιασιακούρτ: «Η μόνη μου επιθυμία είναι το παιδί στην Ελλάδα που κάνει θεραπεία για τον καρκίνο, να γίνει άμεσα καλά. Κανέναν δεν πρέπει να φοβίζει το να γίνει δότης μυελού των οστών».

Από τη μεριά του, ο συντονιστής του ιδρύματος «Κεμάλ Σαράτσιογλου» ευχαρίστησε τον δότη. Επίσης, ο Σερβέτ Οζεράπλ ευχαρίστησε το ιατρικό Κέντρο της Αμμοχώστου. Αυτό συνέβη για όσους δεν γνωρίζουν, διότι σε εκείνο το ιατρικό κέντρο πραγματοποιήθηκε η διαδικασία λήψης του μοσχεύματος.

Από εκεί και πέρα, γνωστοποιήθηκε πως το ίδρυμα «Κεμάλ Σαράτσιογλου» δεν είναι υπεύθυνο μόνο για παιδιά με λευχαιμία. Αυτό, διότι είναι αναλαμβάνει και περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από άλλα είδη καρκίνων. Μάλιστα, γίνεται γνωστό πως από μία μακρά λίστα έχουν γίνει ήδη δότες 65 άτομα, τα οποία ήταν συμβατά για να δώσουν μόσχευμα.

Μια ιστορία που δείχνει ότι στην υγεία δεν υπάρχουν σύνορα…. πόσο μάλιστα όταν έχει να κάνει με μικρά παιδιά.

Related posts

Με τον Κωνσταντίνα Αργυρό δείπνησαν Κασσελάκης και Τάιλερ – Στο δίπλα τραπέζι η Ελένη Φουρέιρα

Σε απόγνωση οι τηλεθεατές: Αποχωρεί από την ελληνική τηλεόραση και τον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Αυτιάς

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Διακóπτουμε την κοινωνία μας με τους ψηφισαντας εναντίον του Θείου νóμου»