Η φάτνη σε σπηλιά των Μετεώρων που προκαλεί δέος – “Το μάτι του Θεού”

Μετέωρα: Μια ακόμη εικόνα μαγική από τα μοναστήρια

Τα μετέωρα είναι κατεξοχήν τόπος λατρείας, αφού η απομόνωση αλλά και η μαγευτική φύση τους, έχει δημιουργήσει κοινότητες μοναστηριών με απαράμιλλη ομορφιά και εξαιρετικό θρησκευτικό τουρισμό. Αυτόν τον καιρό, τις γιορτές δηλαδή, το μέρος αυτό δεν θα μπορούσε παρά να μην βρίσκεται κοντά στην θρησκεία και την παράδοση.

Μια πρωτότυπη ιδέα για χριστουγεννιάτικη φάτνη, πραγματοποιήθηκε και φέτος μέσα σε βράχο των Μετεώρων και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους που επισκέπτονται το μέρος για να τη θαυμάσουν.

Η φάτνη είναι φωταγωγημένη ώστε να φαίνεται και τη νύχτα και βρίσκεται στον βράχο «Αμπάρια» πίσω από το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης.

Η φωτεινή και μαγευτική “Φάτνη” των Μετεώρων

Φαίνεται πως η Καλαμπάκα κρατάει κάποια παράδοση στις φάτνες, καθώς παλαιότερα είχε στήσει ακόμη μία ιδιαίτερη φάτνη στο κέντρο της πλατείας με φιγούρες σε πραγματικό μέγεθος ανθρώπων και ζώων. Αυτή τη φορά όμως, η σκέψη ήταν να γίνει μια παράσταση σε σπηλιά των Μετεώρων, με ορατό τρόπο και με ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Στην τεράστια σπηλιά, τοποθετήθηκαν φιγούρες της Παναγίας, του Χριστού, των μάγων κ.λπ., ενώ ένα τεράστιο άστρο δεσπόζει από πάνω της. Η τοποθεσίας και η φωταγώγηση της, τραβάνε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του επισκέπτη και αποτελεί κέντρο αναφοράς για την περιοχή των Μετεώρων.

Βέβαια, δε μπορείς να δεις τη φάτνη από πολύ κοντά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε δεν περνάει απαρατήρητος. Η επιλογή της τοποθεσίας δεν είναι τυχαία. Σκοπός ήταν να συνδυαστεί με το Κέντρο Ψηφιακής Απεικόνισης, και να αποτελέσουν μαζί ένα από τα τρία σημεία αναφοράς της πόλης κατά τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο με ανάλογες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Μετέωρα: Την εκδήλωση φωταγώγησε ο Μητροπολίτης Θεόκλητου

Την εκδήλωση φωταγώγησης τίμησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Δημαρχος κ. Θοδωρής Αλέκος, ο  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ  Γεώργιος Θώμος.

Επίσης, στο χώρο του Μουσείου Ψηφιακής απεικόνισης Μετεώρων, έγινε ο στολισμός του δέντρου των ευχών, μία από τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων του δήμου Μετεώρων.

Related posts

«Θανάση πεθαίνω» – Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα που έστειλε σε φίλο της η Ντέμη Γεωργίου

Φορούσε περούκα, την έβαφαν 2 ώρες: Μαθεύτηκε η αλήθεια για την Κέιτ, το δράμα πίσω από τα χαμόγελα στην 1η εμφάνιση

Λίτσα Πατέρα: Μετά από 12 χρόνια… – Αυτά τα 3 ζώδια θα «βαρεθούν» να γεμίζουνε με χρήμα μέσα στο επόμενο 3μηνο