Η φάτνη σε σπηλιά των Μετεώρων που προκαλεί δέος – “Το μάτι του Θεού”

Μετέωρα: Μια ακόμη εικόνα μαγική από τα μοναστήρια

Τα μετέωρα είναι κατεξοχήν τόπος λατρείας, αφού η απομόνωση αλλά και η μαγευτική φύση τους, έχει δημιουργήσει κοινότητες μοναστηριών με απαράμιλλη ομορφιά και εξαιρετικό θρησκευτικό τουρισμό. Αυτόν τον καιρό, τις γιορτές δηλαδή, το μέρος αυτό δεν θα μπορούσε παρά να μην βρίσκεται κοντά στην θρησκεία και την παράδοση.

Μια πρωτότυπη ιδέα για χριστουγεννιάτικη φάτνη, πραγματοποιήθηκε και φέτος μέσα σε βράχο των Μετεώρων και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους που επισκέπτονται το μέρος για να τη θαυμάσουν.

Η φάτνη είναι φωταγωγημένη ώστε να φαίνεται και τη νύχτα και βρίσκεται στον βράχο «Αμπάρια» πίσω από το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης.

Η φωτεινή και μαγευτική “Φάτνη” των Μετεώρων

Φαίνεται πως η Καλαμπάκα κρατάει κάποια παράδοση στις φάτνες, καθώς παλαιότερα είχε στήσει ακόμη μία ιδιαίτερη φάτνη στο κέντρο της πλατείας με φιγούρες σε πραγματικό μέγεθος ανθρώπων και ζώων. Αυτή τη φορά όμως, η σκέψη ήταν να γίνει μια παράσταση σε σπηλιά των Μετεώρων, με ορατό τρόπο και με ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Στην τεράστια σπηλιά, τοποθετήθηκαν φιγούρες της Παναγίας, του Χριστού, των μάγων κ.λπ., ενώ ένα τεράστιο άστρο δεσπόζει από πάνω της. Η τοποθεσίας και η φωταγώγηση της, τραβάνε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του επισκέπτη και αποτελεί κέντρο αναφοράς για την περιοχή των Μετεώρων.

Βέβαια, δε μπορείς να δεις τη φάτνη από πολύ κοντά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε δεν περνάει απαρατήρητος. Η επιλογή της τοποθεσίας δεν είναι τυχαία. Σκοπός ήταν να συνδυαστεί με το Κέντρο Ψηφιακής Απεικόνισης, και να αποτελέσουν μαζί ένα από τα τρία σημεία αναφοράς της πόλης κατά τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο με ανάλογες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Μετέωρα: Την εκδήλωση φωταγώγησε ο Μητροπολίτης Θεόκλητου

Την εκδήλωση φωταγώγησης τίμησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Δημαρχος κ. Θοδωρής Αλέκος, ο  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ  Γεώργιος Θώμος.

Επίσης, στο χώρο του Μουσείου Ψηφιακής απεικόνισης Μετεώρων, έγινε ο στολισμός του δέντρου των ευχών, μία από τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων του δήμου Μετεώρων.

Related posts

Το ομορφότερο Εκκλησάκι της Παναγίας «κρύβεται» σε έναν πλάτανο 1000 ετών: Η Παναγία η Πλατανιώτισσα

Παναγία η Πορταΐτισσα των Ιβήρων: Η πιο πολύτιμη εικόνα του Αγίου Όρους και η απίστευτη ιστορία της

Σε βλέπει, σε ξέρει, σε καταλαβαίνει και θέλει να σε ελεήσει. Στάσου λοιπόν λίγο, κάνε λίγη υπομονή, στηρίξου λίγο στον Θεό!

Εορτή του θαύματος της βροχής στο Νέο Προκόπι από τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο

Μαρία – Θεοτόκος – Παναγία: Τι σημαίνουν τα ονόματα και οι προσφωνήσεις;

Ζευγάρι χριστιανών προκαλεί αντιδράσεις στο διαδίκτυο: Έχουν 2 χρόνια σχέση, δεν αγγίζει ο ένας τον άλλον

Έμειναν στο δρόμο όταν έχασαν το σπίτι τους στην φωτιά της Ανθούσας: 2 οικογένειες με 3 παιδιά ζητούν ρούχα, παπούτσια και σχολικά είδη

Συγκίνηση και δάκρυα: Που βρίσκεται ο τάφος της Παναγίας

Το άφθαρτο λείψανό της Αγίας Χριστίνας που φυλάσσεται στη Βενετία