Λεωνίδας Κουτσόπουλος: «Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες απαντήσεις για το εμβόλιο. Δεν είναι αρνητές»

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες απαντήσεις για το εμβόλιο

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Είναι από τις πιο αγαπημένες παρουσίες στον χώρο της εστίασης αλλά και της τηλεόρασης. Ο σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου Λεωνίδας Κουτσόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Τα οποία χωρίζουν την κοινωνία σε δύο κατατάσσοντας τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη.

 Ένα μέτρο που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο της εστίασης. Ένα μέτρο που στην ουσία αναγκάζει τους εστιάτορες να επιλέξουν. Ποιους θα βάλουν στο μαγαζί τους και σε ποιους θα κλείσουν την πόρτα.

Τους καθιστά υπεύθυνους να κάνουν αστυνόμευση στα έγγραφα των πολιτών και να ελέγχουν αν… έχουν εμβολιαστεί και αν έχουν αρνητικό rapid τεστ.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» σεβόμενος απόλυτα την ελεύθερη επιλογή των πολιτών στα συνταγματικά τους δικαιώματα:

«Δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα. Είναι μια περίεργη συνθήκη. Σίγουρα δεν είναι στο πλαίσιο της κανονικότητας που λέμε σήμερα». Σχολίασε ο αγαπημένος της τριάδας του MasterChef και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να χωριστεί ένα εστιατόριο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Καθώς υπάρχει μια λεπτή γραμμή που μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό».

Ο κ. Κουτσόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να χαρακτηρίζουμε αρνητές τους πολίτες που έχουν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό. «Δεν νομίζω ότι μπορώ να έχω έξω ανεμβολίαστους και μέσα εμβολιασμένους. Όσοι άνθρωποι δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο δεν πρέπει να τους κατατάσσουμε στους αρνητές. Μπορεί να έχουν δικαιολογημένες επιφυλάξεις και να χρειάζονται περισσότερες απαντήσεις» σχολίασε.

Περισσότερες δηλώσεις από Λεωνίδα Κουτσόπουλο:

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι «οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να καλούν την αστυνομία για τους ανεμβολίαστους». Ενώ έθιξε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα. Την ένωση μιας παρέας στο τραπέζι, από τους οποίους κάποιοι μπορεί να είναι εμβολιασμένοι και κάποιοι όχι. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι η παρέα δεν μπορεί να συναντηθεί σε ένα εστιατόριο για παράδειγμα: «Με αυτές τις συνθήκες θα προτιμήσουν να βρεθούν σε κάποιο σπίτι. Και όχι να βγουν για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Δεν δημιουργείται η διάθεση που είναι απαραίτητη» δήλωσε.

Ο γνωστός σεφ υπογράμμισε ότι χρειάζονται καμπάνιες ενημέρωσης. Και με πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί: «Δεν μπορούμε να παίρνουμε τηλέφωνο και να λέμε ελάτε να συλλάβετε τον κ. Παπαδάκη που δεν έχει κάνει εμβόλιο και θέλει να κάτσει. Πρέπει με κάποιο τρόπο να πείσουμε τον κόσμο, όπως τον πρώτο καιρό. Δεν είχε να κάνει με την καταστολή, αλλά με την ενημέρωση. Και με την απειλή από τον Σεπτέμβριο να είμαστε πάλι στην ίδια κατάσταση, πρέπει να ποντάρουμε στην ενημέρωση».

Related posts

Ο κακός χαμóς σήμερα με την Θεοφανία Παπαθωμά και όσα είπε για την αφρικανική σκόνη

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή – Ανταποκρίθηκε στις οδηγίες των γιατρών

Οι σνομπ του ζωδιακού: Τα τρία ζώδια ως πεθερικά που δεν δέχονται άφραγκο γαμπρό ή νύφη