Μαγικό θέαμα: Το Βόρειο Σέλας έβαψε τη νύχτα πράσινη πάνω από το Μούρμανσκ

by Τόνια Τζαφέρη

Μαγικό θέαμα: Όταν η νύχτα φωτίζεται σε πράσινες αποχρώσεις

Μαγικό θέαμα: Το θέαμα είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Και κάθε χρόνο προσελκύει τουρίστες και ερευνητές από κάθε μήκος της γης. Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο, βγαλμένο από ταινία φαντασίας. Ο ουρανός αποκτά μαγικά, διάφορες αποχρώσεις κυρίως πράσινες, οι οποίες μαγεύουν ακόμη και μέσα από κάμερα.

Πιο αναλυτικά οι κάτοικοι του Μουρμάνσκ, μιας πόλης στα βορειοδυτικά της Ρωσίας. Είχαν άλλη μια ευκαιρία να απολαύσουν ένα θέαμα μαγικό από ένα από τα ομορφότερα ουράνια φαινόμενα. Κοινώς, μια εμπειρία ζωής.

Το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) έκανε την εμφάνισή του στον ουράνιο θόλο. «Βάφωντας» τη νύχτα στα χρώματα του σμαραγδιού και του μαλαχίτη.

Γνωστή ως Aurora Borealis, σε αντίθεση με το αντίστοιχο φαινόμενο του νότιου ημισφαιρίου Aurora Australis. Συμβαίνει ως αποτέλεσμα των αλλαγών στη μαγνητόσφαιρα που προκαλεί ο ηλιακός άνεμος.

Το καθηλωτικό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και είναι ορατό κυρίως στους πόλους. Για αυτό και ονομάζεται επίσης Πολικό Σέλας. Εκδηλώνεται σε διάφορες αποχρώσεις, θερμές και ψυχρές, από μωβ και ροζ έως σμαραγδί.

Η καλύτερη περίοδος για να θαυμάσει κανείς το Σέλας στη συγκεκριμένη περιοχή είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο, από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Όσοι τυχεροί είχαν την ευκαιρία και κατάφεραν να βρεθούν εκεί. Σίγουρα έχουν πάρει μαζί τους εικόνες και αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Ωστόσο, μιας και το ταξίδι σε τέτοιες θερμοκρασίες και πόλεις, δεν είναι ότι πιο εύκολο… μη στεναχωριέσαι. Γιατί εύκολα μπορείς να πάρεις μια ιδέα από το παρακάτω βίντεο που ακολουθεί:

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα