Μοιάζει με χιόνι, αλλά αξίζει χρυσάφι: Ο άγνωστος λευκός «χρυσός» της Ελλάδας

Μοιάζει με χιόνι, αλλά αξίζει χρυσάφι: Το πέτρωμα σαν χιόνι που είναι θησαυρός

Στη Γερακινή Θεσσαλονίκης και στη Βόρεια Εύβοια εντοπίζεται ένα πέτρωμα το οποίο μοιάζει σαν χιόνι. Είναι ένας θησαυρός ο οποίος θεωρείται πως είναι ο χρυσός της Ελλάδας.

Αυτό, διότι βοηθά την οικονομία και τη βιομηχανία. Ο Χάνιτι πετά πάνω από την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Εκεί, συναντά ένα λευκό βουνό. Αυτό, έχει σαν υλικό τον μαγνησίτη. Είναι ένα μαλακό, απορροφητικό και χημικά αδρανές υλικό. Μάλιστα, η χρήση του αποτελεί πρώτη ύλη για την παραγωγή μαγνησίου. Δηλαδή, ενός μέταλλου, το οποίο χρησιμεύει στην παραγωγή ελαφρών κραμάτων. Αυτά είναι άτρακτοι αεροσκαφών, εξαρτήματα μηχανών αεριώθησης, πυραύλων και βλημάτων, φωτογραφικών μηχανών και οπτικών οργάνων.

Μοιάζει με χιόνι αλλά αξίζει χρύσαφι – Που χρησιμοποιείται το μαγνήσιο

Καθώς το μαγνήσιο καίγεται με ένα εκπληκτικό έντονο λευκό φως, χρησιμοποιείται στα πυροτεχνήματα και σε άλλες μορφές πυροτεχνικής, όπως οι φωτοβολίδες. Σε βιομηχανίες όπως: Στη βιομηχανία χάλυβα, στη βιομηχανία θειϊκού οξέος, ζάχαρης, λιπασμάτων, υαλουργίας, φαρμάκων και γεωργικών φαρμάκων.

Ως πληρωτικό υλικό στην παραγωγή χρωμάτων, χάρτου, πλαστικών και ελαστικών. Στην παραγωγή πυριμάχων υλικών και ειδικών πυριμάχων όπως: Τα χρωμιο-μαγνησιούχα με την προσθήκη πυρίμαχου χρωμίτη (Cr2O3+Al2O3>57% και Cr2O3>30%). Τα πυρίμαχα αυτά, έχουν ευρεία χρήση στην επένδυση εσωτερικών επιφανειών φούρνων.

Στη μεταλλουργία, ιδιαίτερα στην παραγωγή βιομηχανικών κραμάτων: Ηλεκτρονικά μέταλλα με 90% Mg και 10% Al, Zn, Mn και άλλα στοιχεία Μαγνάλιο με 10-30% Al και 90-70% Mg Ντουραλουμίνιο με 0,5-2% Mg και το υπόλοιπο Al και λίγο Si Στην εξουδετέρωση ή κατακράτηση ρύπων.

Η καυστική μαγνησία χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την κατασκευή πυριμάχων υλικών. Επίσης, χρησιμοποιείται στη χημική βιομηχανία, ως χημικός επιταχυντής, στην κατασκευή ελαστικών, στη σωληνουργία, στη γεωργία ως βελτιωτικό εδαφών, στην παραγωγή ζωοτροφών και λιπασμάτων, στη φαρμακοβιομηχανία και στη βιομηχανία καλλυντικών και ως επιβραδυντικό φωτιάς σε καλώδια και ηλεκτρικές συσκευές.

Παράλληλα έχει πολλές εφαρμογές στην περιβαλλοντική τεχνολογία, όπως στην απομάκρυνση βαρέων μετάλλων, στη διαχείριση – αδρανοποίηση βιομηχανικών αποβλήτων και όξινων απορροών, στη σταθεροποίηση στερεών αποβλήτων και στην αντιμετώπιση ρυπασμένων εδαφών με βαρέα μέταλλα.

Η δίπυρος μαγνησία θεωρείται υψηλού βαθμού πυρίμαχο και χρησιμοποιείται κύρια στην κατασκευή πυρίμαχων πλίνθων (τούβλων). Επίσης χρησιμοποιείται ως μονωτικό υλικό σωληνωτών αντιστάσεων, στα μαγνησιακά φωσφορικά τσιμέντα και σε μονώσεις καλωδίων.

Related posts

Αδιανόητο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη: Άνδρας χτύπησε στην κοιλιά την έγκυο πρώην σύντροφό του

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Του ζήτησε νερό και την σκότωσε – Την έγδυσε για να τη θάψει

Ξεσπά η 30χρονη μητέρα που έχασε το μωράκι της στην Θεσσαλονίκη: «Ας βγουν να πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία»

Πανικός σε παιδική χαρά: Άγρια συμπλοκή – Οικογένειες άρχισαν να παίζουν ξύλο με καδρόνια γιατί τα παιδιά τους μάλωσαν για μία μπάλα

Θεσσαλονίκη: Νέα αποκάλυψη για το περιστατικό αμέλειας με την έγκυο που έχασε το μωρό της – «Είδαν ότι έχει αιμορραγία και την έδιωξαν»

Θεσσαλονίκη: Μητέρα 9 παιδιών παίρνει το πτυχίο της με άριστα από το ΑΠΘ

Μητέρα κλείδωσε τα παιδιά της στο αυτοκίνητο για να κάνει απεντόμωση στο σπίτι στη Θεσσαλονίκη

Ποινή φυλάκισης σε 60χρονο στη Θεσσαλονίκη επειδή έκλεψε 7 μπουγάτσες από σούπερ μάρκετ

Το αποκάλυψε η Soula Glamorous: Η φωτογραφία που δείχνει την Ιωάννα Τούνη σε καφετέρια με τον Αλεξάνδρου