Πλύσιμο ρούχων: Ο λόγος που δεν πρέπει να πλένεις το τζιν στο πλυντήριο

Πλύσιμο ρούχων: Ένας ειδικός εξηγεί γιατί δεν πρέπει το τζιν να μπαίνει στο πλυντήριο

Υψηλό στέλεχος της μεγαλύτερης εταιρείας τζιν συμβουλεύει. Οι περισσότεροι βάζουν τα τζιν στο πλυντήριο, ώστόσο αν ακούσετε τις συμβουλές του Chip Bergh, Διευθύνων Σύμβουλος της levis, τότε ίσως αναθεωρήσετε.

Ξέρουμε, ότι η ιδέα να μην πλένεις κάτι που φοράς συχνά, μπορεί να σου φαίνεται αποκρουστική , αλλά ο Chip επιμένει ότι αυτό είναι το σωστό.

Εξηγεί μάλιστα πως ο ίδιος φορούσε το ίδιο τζιν για 10 χρόνια χωρίς ποτέ να το βάλει στο πλυντήριο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο CNN, εξήγησε ότι τα τζιν του εξακολουθούν να φαίνονται σαν καινούργια, καθώς κανένα μηχάνημα δεν έχει καταστρέψει το χρώμα ή το υλικό – προσθέτοντας ότι όταν τα τζιν του λερώνουν, απλά τα καθαρίζει τοπικά.

Λέει χαρακτηριστικά: «Αν μιλήσετε με αληθινούς λάτρεις του denim, όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει ποτέ να βάζετε τα τζιν για πλύσιμο».

Το πλύσιμο του τζιν δεν πρέπει να γίνεται στο πλυντήριο ρούχων

«Καθαρίζω τοπικά τα τζιν μου όταν πρέπει να πλυθούν. Στη χειρότερη περίπτωση, τα πλένω στο χέρι. Θέλω να πω με αυτό, ότι αγαπώ τα τζιν μου και τα φροντίζω».

Το 2014, ο Chip έκανε παρόμοιες δηλώσεις στην εκδήλωση του περιοδικού Fortune, κατά τη διάρκεια της οποίας, είπε ότι τα τζιν που φορούσε δεν είχαν ποτέ πλυθεί, εξηγώντας ότι έτσι μόνο διατηρείται το σχέδιο αλλά προστατεύεται και το περιβάλλον.

Φυσικά, οι περισσότερες θέλουμε να πλένουμε κανονικά τα τζιν μας – αλλά αν θες να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Chip και να αποφύγεις το πλυντήριο, απλά βύθισε τα τζιν σου σε κρύο νερό με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και άφησέ τα να μουλιάσουν για μια ώρα πριν τα απλώσεις.

Σίγουρα, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από το να τα βάλεις στο πλυντήριο για μια ώρα, αλλά προφανώς θα υποστούν λιγότερη φθορά, οπότε δες το σαν κάτι θετικό.

Διαλέγεις αναλόγως.

Related posts

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει

Μέγας Σάλος στη Βρετανία με την νέα αποκάλυψη για την Κέιτ Μίντλετον που ταράζει τον πλανήτη