Πώς καθαρίζεται μια βρώμικη φριτέζα με εύκολο τροπο;

Βρώμικη φριτέζα: Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε την φριτέζα σας

Δεν χρειάζεται να ζορίζεστε πολύ για να καθαρίσετε την αγαπημένα σας φριτέζα, αρκεί να χρησιμοποιήσετε τα σωστά συστατικά που διαλύουν τα λίπη.

Η φριτέζα είναι πρακτική στη χρήση της αλλά ο καθαρισμός της δεν είναι ιδιαίτερα εύκολος. Τα λίπη που συσσωρεύονται από τη συνεχή χρήση της είναι δύσκολο να απομακρυνθούν με ένα απλό πλύσιμο γι΄ αυτό και πρέπει να την καθαρίζετε κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε.

Πώς θα καθαρίσετε τη μια βρώμικη φριτέζα

Βήμα 1ο: Αφαιρέστε το λάδι

Βγάλτε τη φριτέζα από την πρίζα και αφήστε το λάδι να κρυώσει. Εάν το λάδι είναι θολό ή μυρίζει, ρίξτε το στην ανακύκλωση. Διαφορετικά , χρησιμοποιήστε το ξανά.

Βήμα 2: Πλύνετε το καλάθι

Γεμίστε το νεροχύτη με νερό, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων κι ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Αφήστε το καλάθι να μουλιάσει στο μείγμα και καθαρίστε το εσωτερικό της φριτέζας.

Βήμα 3ο: Καθαρίστε τα λίπη από τη φριτέζα

Χρησιμοποιήστε ξύστρα ή μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα λίπη από το εσωτερικό της φριτέζας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες.

Βήμα 4ο: Σαπουνόνερο για τα επίμονα λίπη

Γεμίστε τη φριτέζα στη γραμμή λαδιού με νερό. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Ενεργοποιήστε τη φριτέζα και αφήστε το νερό να βράσει για περίπου 10 λεπτά περίπου. Μόλις το νερό κρυώσει, χύστε το στο νεροχύτη. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων σε ένα σφουγγάρι και σκουπίστε ολόκληρη τη φριτέζα. Θυμηθείτε, η φριτέζα είναι ηλεκτρική οπότε δεν χρησιμοποιείτε νερό για να την πλύνετε.

Περισσότεροι τρόποι για να καθαρίσετε την φριτέζα σας

Βήμα 5ο: Μαγειρική σόδα

Εάν τα λίπη δεν βγαίνουν, καθαρίστε τα με μαγειρική σόδα. Φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό, απλώστε την στα δύσκολα σημεία και τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Καθαρίζετε με ένα στεγνό πανί. Εναλλακτικά αντί για νερό χρησιμοποιήστε ξίδι για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Βήμα 6ο: Καθαρίστε το καλάθι

Αφού έχει μουλιάσει το καλάθι , τρίψτε το καλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή με μια μαλακή βούρτσα. Ξεπλύνετε καλά και αφήστε να στεγνώσει.

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά τη φριτέζα, κάθε φορά που αλλάζετε το λάδι , μπορείτε να καθαρίζετε το καλάθι ενώ περίπου μία φορά το μήνα θα πρέπει να ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία ώστε να φεύγουν τα λίπη πριν συσσωρευτούν. Με αυτό τον τρόπο η φριτέζα θα παραμένει καθαρή χωρίς να ταλαιπωρείστε.

Related posts

Η ιστορία μιας μητέρας: «Οι γιοι μου λάτρευαν τις μηχανές, οι δύο σκοτώθηκαν, ο τρίτος είναι Ανάπηρος κι έχω κάτι να σας πω…»

Πιο ζουμερές από ποτέ: Με αυτό το κόλπο θα διατηρήσετε τις μπριζόλες σας αφράτες και απίστευτα γευστικές

Λαμπίκο το σπίτι μέσα σε 45 λεπτά: Πως θα έχετε ένα πεντακάθαρο και λαμπερό σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά

Θα πάθετε την πλάκα σας: Πατάτες φούρνου με πράσα, γραβιέρα και κρέμα που λιώνει στο στόμα

10 κόλπα των επαγγελματιών για το πλύσιμο ρούχων: Βάλε τέλος στους δύσκολους λεκέδες

Οι καμαριέρες μας αποκαλύπτουν τα 7 μυστικά για τέλειο καθαρισμό σπιτιού εύκολα και γρήγορα

Πως να καθαρίσετε το βρώμικο σιφώνι σας με μόλις τρία υλικά που έχετε και στο σπίτι σας

Είναι σοβαρό και κανείς δεν το γνωρίζει: Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε τις πατάτες στο ίδιο μέρος με τα κρεμμύδια

Το γνωρίζατε; Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να αποθηκεύετε τις πατάτες στο ίδιο μέρος με τα κρεμμύδια