Συγκινεί η ιστορία ενός ανύπαντρου άνδρα που υιοθέτησε κοριτσάκι με σύνδρομο Down: 20 οικογένειες είχαν απορρίψει το παιδί

Αληθινή Ιστορία: Η viral ιστορία του κοριτσιού με το σύνδρομο Down

Ένας 40χρονος, ομοφυλόφιλος άνδρας πήρε την απόφαση να υιοθετήσει ένα μικρό κορίτσι με σύνδρομο Down. Ο Luca και η Alba είναι πλεόν οικογένεια και η ιστορία τους μας συγκινεί.

Η ζωή για την Alba είχε πολύ σκληρό ξεκίνημα, η νεαρή της μητέρα την απέρριψε μόλις είδε ότι η κόρη της γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Και αυτή ήταν μόνο η πρώτη απόρριψη που βίωσε, με πολλές ακόμα να ακολουθούν. Στην Ιταλία, πολλές οικογένειες θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά, ωστόσο μόνο λίγοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάρουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Όταν η Alba ήταν μόλις 13 ημερών, 20 πιθανές οικογένειες είχαν ήδη πει “όχι” στο ενδεχόμενο να την υιοθετήσουν, έως ότου το κατάλληλο πρόσωπο μπήκε στη ζωή της και έκτοτε η ζωή και των δύο άλλαξε για πάντα.

Ο Luca Trapanese ήθελε πάντα να γίνει μπαμπάς. Αλλά ο νόμος στην Ιταλία ήταν πολύ συντηρητικός και μέχρι το 2017 η υιοθεσία για ανύπαντρους γονείς δεν ήταν δυνατή. Ακόμη και όταν νομιμοποιήθηκε, δεν ήταν εύκολο.

Ο Luca είχε αποφασίσει να υιοθετήσει ένα παιδί, και ήθελε να φροντίσει κάποιο με σοβαρή ασθένεια, σοβαρή αναπηρία ή προβλήματα συμπεριφοράς. Όταν ήταν έφηβος, ο καλύτερος φίλος του διαγνώστηκε με καρκίνο τελευταίου σταδίου και ο Luca έμεινε μαζί του μέχρι το τέλος. Βίωσε και αισθάνθηκε όλο τον πόνο, την απελπισία και τον φόβο και ήξερε ότι ήθελε να περάσει τη ζωή του βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη.

Έκτοτε είχε προσφέρει εθελοντισμό σε μια τοπική εκκλησία βοηθώντας ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες και αναπηρίες. Και όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία να υιοθετήσει ένα παιδί με σύνδρομο Down, δεν φοβήθηκε, ήξερε ότι ήταν έτοιμος γι ‘αυτό και ότι μπορούσε να φροντίσει καλά ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Όταν έλαβε το τηλεφώνημα, ανυπομονούσε να φτάσει γρήγορα στο νοσοκομείο. Εκεί, βρήκε την μικρή Alba σε μια μικροσκοπική κούνια και αισθάνθηκε αμέσως ότι ήταν κόρη του.

Η Alba είναι πλέον 18 μηνών τώρα και φαίνεται τόσο χαρούμενη με τον μπαμπά της Luca. Φαίνεται ότι χρειάζονταν ο ένας τον άλλον και σε αυτή την ιστορία, όλοι έχουν κερδίσει το σπουδαιότερο βραβείο: αγάπη και οικογένεια.

Related posts

Αληθινή εξομολόγηση: «Με λένε Δέσποινα και με μεγαλώνει μόνη της, η γυναίκα του πατέρα μου»

«Δεν θα ξανακούσω τη φωνή σου, το γέλιο σου, τη λέξη «μαμά» από τα χείλη σου»: «Λύγισε» το διαδίκτυο η μαμά του 5χρονου Αλέξανδρου

Αληθινή ιστορία: Μετά το σοβαρό τροχαίο ο γιος συνήλθε, δεν γνώριζε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει και η απάντησή του ξαφνιάζει

Ρίγη συγκίνησης και ατελείωτα δάκρυα: «Αχ, ρε μάνα, δεν ξέρω αν με ακούς, θα το ήθελα πολύ όμως»

«Το παιδί του συντρόφου μου έχει αυτισμό και δεν το θέλω στον γάμο μας γιατί θα γίνω ρεζίλι»

Μας έκανε να δακρύσουμε: Ένα φτωχό παιδάκι χτύπησε μια πόρτα για να ζητήσει φαγητό – Η γυναίκα που άνοιξε του έδωσε πολλά περισσότερα

Θλίψη και ερωτηματικά για τον ξαφνικό θάνατο 24χρονης γυναίκας: Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι του εργοδότη της

Ασύλληπτη ιστορία 75χρονης Όλγας: «Από κόρη έγινα ερωμένη, ο μπαμπάς μου έμεινε χήρος νέος και κοιμόμουν εγώ μαζί του»

Ανείπωτο δράμα σε νοσοκομείο του Βόλου: Αναζητείται ανάδοχη οικογένεια για το μόλις 1 μήνα βρέφος, η τραγική ιστορία της μαμάς του