Ακαταμάχητη νοστιμιά: Μπιφτέκια τυλιχτά με μπέικον για να σας… τρέχουν τα σάλια

Μπιφτέκια τυλιχτά με μπέικον: Αυτή είναι η ωραιότερη συνταγή

Αφράτα από μοσχαρίσιο κιμά με πιπεριά Φλωρίνης, πάπρικα και μερικά ακόμη απλά υλικά, που θα λατρέψετε. Αυτά είναι τα τυλιχτά μπιφτέκια με μπέικον που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Τα υλικά της συνταγής για μπιφτέκια

  • Κιμάς Μοσχαρίσιος 1 κιλό
  • Μπαγιατικο Ψωμι 2 φέτες
  • Κρεμμυδι 1
  • Σκορδο 2 σκελίδες
  • Πιπεριά Φλωρίνης 1
  • Μαιντανος Λίγος
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Ρίγανη Λίγη
  • Αυγα 1
  • Πάπρικα Λίγη
  • Μπεικον 9-10 φέτες

Τα μπιφτέκια είναι τα αγαπημένα μας και σήμερα θα τα απολαύσουμε κάπως διαφορετικά. Θα φτιάξουμε μοσχαρίσια μπιφτέκια με πάπρικα, σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης και μερικά ακόμη απλά υλικά. Αυτά τα αφράτα μπιφτέκια θα τα τυλίξουμε με ένα μπέικον στο κάθε μπιφτέκι.

Μπορούμε να ψήσουμε αυτά τα μπιφτέκια είτε στον φούρνο είτε στην σχάρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά τα μπιφτέκια είναι πεντανόστιμα, το μπέικον απογειώνει την γεύση τους και μπορεί να απογειώσει την Τσικνοπέμπτη, το Κυριακάτικο τραπέζι και οποιοδήποτε μπουφέ ή επίσημο τραπέζι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπιφτέκια με μπέικον:

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Επίσης βρέχουμε τις φέτες ψωμιού και αφού μουλιάσουν, τις στραγγίζουμε καλά. Αφού στραγγίσουμε πολύ καλά το ψωμί το θρυμματίζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη.

Επίσης προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, την πάπρικα και το αυγό. Ξεκινάμε και πλάθουμε τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά μας. Σκεπάζουμε τον κιμά με μία πλαστική μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά την 1 ώρα, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Τυλίγουμε το κάθε μπιφτέκι με μία φέτα μπέικον. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις και τα γυρίζουμε κάθε 15 λεπτά για να μην καούν. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Related posts

Αρνί ή κατσίκι: Τι είναι καλύτερο να φάμε;

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή;

Βάψιμο αυγών: Το κόλπο για γίνουν γυαλιστερά με φυσικό τρόπο