Χωρίς καθόλου κόπο: Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε το πιο ζουμερό και μαλακό κοτόπουλο

by Εύα Ζαχαριάδη

Το πιο εύκολο κόλπο για να βγει το κοτόπουλο σας ζουμερό και μαλακό

Είναι πολύ εύκολο να μαγειρευτεί το στήθος από το κοτόπουλο. Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο και να βγεί στεγνό από το μαγείρεμα.

Σ’αυτό δεν φταίει το κοτόπουλο – υπάρχει ένα κόλπο για να βγαίνει ζουμερό κάθε φορά και είναι πιο εύκολο από ότι νομίζετε.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα είτε μαγειρεύετε μισό κιλό είτε 2 κιλά κοτόπουλο, απλά θα πρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε τις δόσεις αναλόγως.

Υλικά:

  • 4 κ.σ. αλάτι διαλυμένο σε 6 κούπες ζεστό νερό
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα και τα κόκκαλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

προαιρετικά, ανάλογα με το τι σας αρέσει

  • 1 κ.γ. χοντρό ή ψιλό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα

Χωρίς καθόλου κόπο: Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε το πιο ζουμερό και μαλακό κοτόπουλο

Ο εύκολος τρόπος για να βγεί το κοτόπουλο ζουμερό

1. Μαρινάρετε το κοτόπουλο με το αλατόνερο. Αν έχετε αρκετό χρόνο στην διάθεση σας, ανακατέψτε νερό σε θερμοκρασία δωματίου με το αλάτι. Βάλτε μέσα το κοτόπουλο για 4-8 ώρες και βάλτε το στο ψυγείο. Αν θέλετε να το μαρινάρετε πιο γρήγορα, ανακατέψτε το αλάτι με ζεστό νερό και βάλτε το κοτόπουλο μέσα για 15-30 λεπτά εκτός ψυγείου.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 και βγάλτε το κοτόπουλο από το νερό. Σκουπίστε το με λίγο χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει και βάλτε το σε ένα ταψί.

3. Απλώστε με ένα πινέλο το βούτυρο και στις δύο πλευρές του κοτόπουλου και ρίξτε από πάνω τα μπαχαρικά.

4. Ψήστε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών, μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία του κοτόπουλου στους 75 βαθμούς. Είναι η θερμοκρασία στην οποία σκοτώνονται τα βακτήρια της σαλμονέλας, αλλά σ’αυτή τη θερμοκρασία κρατάει επίσης και την υγρασία του. Αν είχατε το κοτόπουλο στο ψυγείο, ίσως χρειαστεί 35-45 λεπτά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Αν το βγάλετε έξω και διαπιστώσετε ότι δεν είναι έτοιμο, βάλτε το ξανά στο φούρνο μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 75 βαθμούς.

5. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο και αφήστε το λίγο να κάτσει. Είναι απαραίτητο βήμα αν θέλετε να βγει ζουμερό. Κόψτε το σε κομμάτια και θα δείτε να βγαίνουν τα υγρά του! Αφήστε το να κάτσει για 5 λεπτά αν είναι μικρά τα κομμάτια ή 10 αν είναι μεγάλα. Σερβίρετε αμέσως μετά.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν