«Έπεσε» το site του Άκη: Το μυστικό για τη πιο αφράτη πασχαλινή τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα σε λίγα βήματα

Τυρόπιτα: Η συνταγή του Άκη για μια λαχταριστή και κρεμένια τυρόπιτα

Οι πίτες είναι σταθερή αξία της ελληνικής κουζίνας και ειδικά οι τυρόπιτες με την πατροπαράδοτη φέτα. Μια από τις συνταγές που είναι δοκιμασμένες και επιτυχήμενες για μια λαχταριστή τυρόπιτα, είναι αυτή του Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε αυτή τη τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα για το τραπέζι του Πάσχα και όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Για την μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα πλήρες

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κρόκους, από μεσαία αυγά

1/3 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

αλάτι, προαιρετικά

πιπέρι , προαιρετικά

Για τη γέμιση

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

500 γρ. φέτα

Για την πίτα

450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες

150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

330 ml σόδα

Η μέθοδος εκτέλεσης για τη τυρόπιτα του Άκη Πετρετζίκη

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά σε δόσεις. Είναι πολύ σημαντικό να ρίχνουμε το γάλα σε μικρές δόσεις.
  • Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση, τότε ρίχνουμε την επόμενη, φροντίζοντας να διαλύσουμε τυχόν γρομπαλάκια με το σύρμα χειρός.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα του γάλακτος.
  • Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια της μπεσαμέλ, τότε είναι έτοιμη. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είναι κρεμώδης και λεία.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη γραβιέρα, το πιπέρι και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν στην μπεσαμέλ.
  • Ρίχνουμε τη φέτα, την οποία σπάμε με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε προσεκτικά με το σύρμα χειρός ώστε να μη διαλύθει εντελώς.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν στην μπεσαμέλ.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε -αν χρειάζεται- αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή στο akispetretzikis.com

Related posts

Χαμός σε ελληνική νησί – Χρέωσαν μια μερίδα μουσακά 33 ευρώ

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα

Αυτό είναι το χειρότερο ελληνικό φαγητό στο κόσμο – Μπήκε στην παγκόσμια 10αδα