Ιδανικό για τη λιγούρα: Ονειρικό σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με φιστίκια, εύκολο και ελαφρύ

Μπισκοτογλυκό σοκολάτας: Το πιο εύκολο γλυκάκι που θα το λατρέψουν όλοι

Έχετε όρεξη για γλυκό αλλά δεν θέλετε να αγοράσετε κάτι έτοιμο απέξω και να χαλάσετε ένα σορό χρήματα; Τότε σας έχουμε την ιδανική συνταγή για το πιο λαχταριστό μπισκοτογλυκό με σοκολάτα, για τις δύσκολες ώρες που θα σας πιάσει υπογλυκαιμία. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Μπισκότα τύπου πτι μπερ σοκολάτας – 800 γρ.
φιστίκια – 100 γρ.
κρέμα γάλακτος – 1 κουτάκι

Κρέμα:
κρόκοι αυγού- 4 τεμ.
ζάχαρη – 100 γρ.
αλεύρι – 50 γρ.
γάλα – 600 ml.
βούτυρο – 50 γρ.

1 Σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Γκανάζ:
κακάο – 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο
ζάχαρη – 4 κουταλιές της σούπας. μεγάλο
γάλα – 30 ml.
βούτυρο – 70 γρ.

Η συνταγή για το μπισκοτογλυκό σοκολάτας

Ξεκινάμε την συνταγή παίρνοντας ένα μπολ και φτιάχνοντας την κρέμα του γλυκού μας. Προσθέτουμε τους 4 κρόκους αυγού, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα σταδιακά συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα με το σύρμα. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ελαφρά. Όταν έχει γίνει ομοιογενές το μείγμα και παχύρευστο, το αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε και τα 50 γραμμάρια βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει ένα με το μείγμα μας.

Έπειτα παίρνουμε ένα σκεύος ειδικό για φούρνο μικροκυμμάτων, προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος και την ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά να λιώσει. Αφαιρούμε από τον φούρνο και ανακατεύουμε για λίγο με μία σπάτουλα.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα πυρέξ ορθογώνιο και βουτυρώνουμε την βάση του. Στην συνέχεια δημιουργούμε μία στρώση από μπισκότα πτι μπερ. Έπειτα με την βοήθεια ενός κορνέ ρίχνουμε λίγο σοκολατένια κρέμα και δημιουργούμε μία στρώση πάνω από τα μπισκότα. Συνεχίζουμε, απλώνοντας λίγο από την λευκή κρέμα από πάνω. Επαναλαβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές δημιουργώντας νέες στρώσεις από μπισκότα, σοκολατένια κρέμα και λευκή κρέμα.

Συνεχίζουμε με την γκανάζ. Σε ένα κατσαρολάκι, και προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και το βούτυρο και το βάζουμε στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και μία παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα. Όταν είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας και προσέχουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

Διακοσμούμε με φιστίκια πάνω από την γκανάζ και αν θέλουμε σχηματίζουμε και λωρίδες με όση σοκολατένια κρέμα μας έμεινε με ένα κορνέ.

Related posts

Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για να γίνουν τραγανές

Η Δίαιτα του Βραστού Αυγού: Χάστε 10 Κιλά σε 2 Εβδομάδες, Χωρίς να Ζοριστείτε

Χλώμιασαν οι καταναλωτές: Σαλμονέλα σε εισαγόμενο κοτόπουλο στην ελληνική αγορά