Λουλουδιαστό τσουρέκι: Το μυστικό της Αργυρώς για αφράτα, φουσκωμένα τσουρεκάκια

Λουλουδιαστό τσουρέκι: Το μυστικό της Αργυρώς για αφράτα, φουσκωμένα τσουρεκάκια

Λουλουδιαστό τσουρέκι: Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Λουλουδιαστό τσουρέκι: Τα τσουρέκια έχουν την τιμητική τους την περίοδο του Πάσχα. Πολλά νοικοκυριά προτιμούν μαζί με τα πασχαλινά αυγά και τα πασχαλινά κουλουράκια, να φτιάχουν και τσουρέκια.

Οι συνταγές είναι πολλές και διάφορες, αλλά τα πιο αφράτα και φουσκωμένα τσουρεκάκια είναι με διαφορά αυτά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Αυτά είναι τα υλικά της συνταγής του λουλουδιαστού τσουρεκιού

  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 240 γραμμάρια γάλα καρύδας χλιαρό
  • 240 γραμμάρια χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • λίγη κανέλα
  • 120 γραμμάρια λιωμένο φυτικό μαγειρικό λίπος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σκόνη
  • λίγη τριμμένη σοκολάτα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα τριμμένη
  • 800 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο τριμμένο φιστίκι Αυγινής ψίχα

Λουλουδιαστό τσουρέκι: Το μυστικό της Αργυρώς για αφράτα, φουσκωμένα τσουρεκάκια

Αυτή είναι η εκτέλεση της συνταγής του λουλουδιαστού τσουρεκιού

1. Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, τον χυμό, τη μαστίχα, το μαχλέπι και τη μαγιά. Ανακατεύετε όσο προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε για 5 λεπτά δυνατά.

2. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την βάζετε σε μπολ, την σκεπάζετε και την αφήνετε να τριπλασιαστεί σε όγκο για 1μιση ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Χωρίζετε την ζύμη σε 16 κομμάτια.

4. Ανοίγετε το κάθε κομμάτι του φύλλου και αλείβετε με φυτικό μαγειρικό λίπος. Ανοίγετε άλλα τρία φύλλα και αφού τα βουτυρώνετε, τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

5. Τυλίγετε σε σφιχτό ρολό και κόβετε το κάθε ρολό σε 5 με 6 φέτες. Συνολικά φτιάχνετε 4 ρολά με 4 φύλλα το καθένα.

6. Αφού τα τελειώσετε όλα και τα κόψετε σε φέτες, στρώνετε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Σχηματίζετε ένα δίσκο με τις φέτες τσουρεκιού με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει στην λαδόκολλα.

7. Από πάνω ρίχνετε τα υπόλοιπα κομμάτια και έτσι σχηματίζεται ένα τσουρέκι σε σχήμα λουλουδιού.

8. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα ή 200ºC αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.

Λουλουδιαστό τσουρέκι: Το μυστικό της Αργυρώς για αφράτα, φουσκωμένα τσουρεκάκια

Προτεινόμενα