Νηστίσιμο κέικ μήλου: Η νόστιμη συνταγή με λάδι, πορτοκάλι και σταφίδες

by Εύα Ζαχαριάδη
Νηστίσιμο κέικ μήλου: Η νόστιμη συνταγή με λάδι, πορτοκάλι και σταφίδες

Νηστίσιμο κέικ μήλου: Μοσχομυριστό και λαχταριστό με πορτοκάλι και σταφίδες

Αυτή η συνταγή έρχεται κουτί για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όσους θέλουν μια εναλλακτική λύση για υγιεινό γλυκό. Με αγνά υλικά, αυτό το κέικ μήλου θα βγει πεντανόστιμο, μοσχομυριστό και υγιεινό.

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ολικής άλεσης)
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο και 1/4 φλ. νερό
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 μήλο τριμμένο και 2 μήλα σε κύβους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
  • 2 κ.γλ. κανέλα (κοφτά)
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

Νηστίσιμο κέικ μήλου: Η νόστιμη συνταγή με λάδι, πορτοκάλι και σταφίδες

Οδηγίες για το νηστίσιμο κέικ

Εκτέλεση:

  • Δουλεύετε τα υλικά με το χέρι, χωρίς να χρησιμοποιείτε μίξερ.
  • Σ ένα μπολ προσθέτετε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,
  • Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Συνεχίζετε προσθέτοντας τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μίγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Η συνταγή για φρεσκοψημένα ζεστά μπισκότα

Τίποτα δε συγκρίνεται με φρεσκοψημένα ζεστά μπισκότα! Είναι μια γλυκιά αμαρτία!

Η συνταγή είναι πολύ απλή, αλλά τόσο απολαυστική! Ιδανική για βούτημα μέσα σε γάλα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν τέτοιο σοκολατένιο πειρασμό;

Μας τρέχουν ήδη τα σάλια! Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για τα υλικά και την εκτέλεση:

Μοιραστείτε αυτό το βίντεο με τους λάτρεις της σοκολάτας!

Προτεινόμενα