Ο μοναδικός τρόπος για να κάνεις την σωστή επιλογή για το πραγματικά καλό ελαιόλαδο

by Newsroom i-diakopes.gr
Ο μοναδικός τρόπος για να κάνεις την σωστή επιλογή για το πραγματικά καλό ελαιόλαδο

Ο μοναδικός τρόπος για να καταλάβετε ποιο είναι το καλό ελαιόλαδο

Η μεσογειακή κουζίνα δεν υπάρχει χωρίς το ελαιόλαδο. Ειδικά στην Ελλάδα, είναι συνηθισμένο το γεγονός να αγοράζουμε από το χωριό τενεκέδες λάδι. Το βάζουμε στη σαλάτα, στα όσπρια, σε όλα τα μαγειρευτά και γενικά το ελαιόλαδο είναι αυτό που θα δώσει την έξτρα νοστιμιά στο φαγητό.

Ενώ, μάλιστα, σημαντικά είναι και τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. 

Γίνεται, αν εμπιστευτούμε αυτούς που ξέρουν, αυτούς που φροντίζουν εδώ και χρόνια για τη σωστή διατροφή μας και που μέσα από ολοκληρωμένους ποιοτικούς ελέγχους και συνεχείς προσπάθειες για βελτίωση έχουν καταφέρει να λαμβάνουν σημαντικές διακρίσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς. Το ελαιόλαδο Άλτις, από το 1967 μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να αποπνέει εμπιστοσύνη στους Έλληνες καταναλωτές και αποτελεί το Νο1 τυποποιημένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα, αφού εγγυάται την τήρηση διαδικασιών ελέγχου και ασφάλειας σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές σε όλα τα στάδια παραγωγής, εξασφαλίζοντας έτσι σταθερά υψηλή ποιότητα και γεύση μέχρι και την τελευταία σταγόνα.

Συγκεκριμένα, το ελαιόλαδο Άλτις διατηρεί το άριστο οργανοληπτικό προφίλ του μέσω καθημερινών δοκιμών από εξειδικευμένη ομάδα γευσιγνωστών και διαρκών αξιολογήσεων από τα διαπιστευμένα εργαστήρια της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ελαιόλαδα Άλτις έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία και πιστοποιήσεις από οργανισμούς που επιβεβαιώνουν την ανώτερη γεύση και την υψηλή τους ποιότητα.

Ο μοναδικός τρόπος για να κάνεις την σωστή επιλογή για το πραγματικά καλό ελαιόλαδο

Ο μοναδικός τρόπος για να διαλέξουμε το καλύτερο λάδι

Στην οικογένεια Άλτις δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο. Υπάρχει, όμως, μια πλήρης γκάμα προϊόντων, που καλύπτει όλα τα γευστικά προφίλ και όλες τις ανάγκες μαγειρικής. Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Άλτις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδανικά στις σαλάτες λόγω της πλούσιας γεμάτης γεύσης τους, ενώ το κλασικό ελαιόλαδο είναι ιδανικό για το φαγητό λόγω της απαλής γεύσης του. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του κάθε ελαιολάδου που το κάνει μοναδικό.

Εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο

Ο μοναδικός τρόπος για να κάνεις την σωστή επιλογή για το πραγματικά καλό ελαιόλαδο

Είναι το ελαιόλαδο που παράγεται από άγουρες ελιές, που δεν έχουν ωριμάσει και μαζεύονται πρώιμα από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι τις αρχές Νοέμβρη. Το εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο Άλτις διακρίνεται για το έντονο άρωμα φρέσκιας άγουρης ελιάς και ξεχωρίζει από τη χαρακτηριστικά πικρή του γεύση και το μοναδικό πράσινο χρώμα του. Το αγουρέλαιο αποτελεί τροφή υψηλής διατροφικής και βιολογικής αξίας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά.

Εξαιρετικό παρθένο Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ)

Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, μοναδικό για την ήπια φρουτώδη γεύση και την πιπεράτη επίγευσή του, που είναι προικισμένο με τα αρώματα της χανιώτικης γης από εκλεκτές σοδειές της περιοχής.

Εξαιρετικό παρθένο Καλαμάτα (ΠΟΠ)

Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, από τους ξακουστούς ελαιώνες της Καλαμάτας. Το εκτιμάμε για το άρωμα του φρεσκοκομμένου πράσινου καρπού, το χρυσοπράσινο χρώμα και την ντελικάτη φρουτώδη γεύση του.

Εξαιρετικό παρθένο Παραδοσιακό

Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις καλύτερες σοδειές της ελληνικής γης με πλούσια, γεμάτη και ισορροπημένη γεύση.

Κλασικό

Διαχρονική επιλογή για τους λάτρεις της απαλής γεύσης ή και τους λιγότερο μυημένους. Το κλασικό ελαιόλαδο ξεχωρίζει για τη διακριτική ντελικάτη γεύση του, το φίνο άρωμά του και το λαμπερό, καθαρό χρώμα του.

Οφέλη ελαιόλαδου

Ο μοναδικός τρόπος για να κάνεις την σωστή επιλογή για το πραγματικά καλό ελαιόλαδο

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα αντιοξειδωτικά του ελαιολάδου είναι δυνατό να αποτρέψουν ή να επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Η μακροχρόνια δίαιτα που περιέχει τρεις κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ημερησίως, προστατεύει από την νόσο Αλτσχάιμερ και τις φλεγμονές, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών.