Πεντανόστιμο και ζουμερό: Γιατί πρέπει να ψήνετε το κοτόπουλο πάνω σε μία στρώση λαχανικών

Πεντανόστιμο και ζουμερό: Γιατί πρέπει να ψήνετε το κοτόπουλο πάνω σε μία στρώση λαχανικών

Κοτόπουλο: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να το ψήσετε

Το κοτόπουλο μπορεί να είναι το πιο νόστιμο και διαδεδομένο φαγητό, ωστόσοτο ψήσιμο του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το καλύτερο μέρος του ψητού κοτόπουλου, λοιπόν, είναι η ευκολία της προετοιμασίας. Μπορείτε απλά να το αλατοπιπερώσετε και να το αρωματίσετε με αλάτι, πιπέρι και τα αγαπημένα σας μυρωδικά, να τρίψετε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο σε όλο το πουλερικό και στη συνέχεια να το βάλετε στο φούρνο για περίπου μία ώρα. Τι γίνεται όμως με τα συνοδευτικά πιάτα; Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να ψήσετε το κοτόπουλό σας και να έχετε ένα σούπερ γευστικό συνοδευτικό πιάτο: Μαγειρέψτε το κοτόπουλο πάνω σε μία στρώση λαχανικών.

Πεντανόστιμο και ζουμερό: Γιατί πρέπει να ψήνετε το κοτόπουλο πάνω σε μία στρώση λαχανικών

Αυτός είναι ο τρόπος για να φτιάξετε το ωραιότερο κοτόπουλο

Προσθέτοντας λαχανικά όταν ψήνετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο, έχετε ένα εύκολο και νόστιμο γεύμα παρασκευασμένο σε μόνο ένα σκεύος. Όσον αφορά τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε, ενώ τα κρεμμύδια, τα καρότα και οι πατάτες είναι συνηθισμένα, εξαρτάται πραγματικά από τα γούστα και τη φαντασία σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, πιπεριές, πράσα και άλλα.

Ανεξάρτητα από τα λαχανικά που θα επιλέξετε, αυτό που είναι σημαντικό, σύμφωνα με το Southern Living, είναι να κόψετε τα λαχανικά σας σε ομοιόμορφα σχήματα και μεγέθη, ώστε να αποκτήσουν ομοιόμορφη συνοχή κατά το μαγείρεμα. Θα πρέπει, επίσης, να τα αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο και να τα αλατοπιπερώσετε πριν τα βάλετε στο φούρνο.

Πεντανόστιμο και ζουμερό: Γιατί πρέπει να ψήνετε το κοτόπουλο πάνω σε μία στρώση λαχανικών

Κατά το ψήσιμο, μπορείτε είτε να τοποθετήσετε το κοτόπουλο απευθείας πάνω στα λαχανικά είτε, όπως συνιστά το Bon Appétit, να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα για να ανεβάσετε το κοτόπουλο ελαφρώς πάνω από τα λαχανικά. Με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας μπορεί να ταξιδέψει γύρω από το κοτόπουλο και να τραγανίσει το δέρμα του στο σύνολό του. 

Ίσως, το καλύτερο μέρος του ψησίματος λαχανικών με το κοτόπουλό σας είναι η υπέροχη γεύση που επιτυγχάνεται. Καθώς το κοτόπουλο ψήνεται, τα λίπη του θα τρέξουν στα λαχανικά, προσδίδοντάς τους όλη αυτή τη νόστιμη γεύση του και χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον προσπάθεια από μέρους σας… εκτός από το να φάτε!

Προτεινόμενα