Σπιτική συνταγή για παγωτό: Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, που δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

Σπιτικό παγωτό: Υπέροχη γεύση και εύκολη εκτέλεση

Πολλοί και πολλές είναι εκείνες που απολαμβάνουν το σπιτικό παγωτό και την υφή από το σπιτικό γάλα…

Η εποχή του κρύου γλυκού αποτελεί γεγονός. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε μόνη σας παγωτό για τα μέλη του σπιτιού σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε παγωτό, με γεύση βανίλιας.

Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε να το φτιάξετε με ζαχαρούχο γάλα, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν παγώνει.Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Τα υλικά και η εκτέλεση για το τέλειο σπιτικό παγωτό με γεύση βανίλια

Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% (σ.σ. πολύ παγωμένη)
– 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
– 2 κουτιά γάλα Εβαπορέ
– 2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε την καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος στην παγωτομηχανή. Πρέπει να το κάνετε σε μίξερ χειρός σε σφιχτή σαντιγί.
– Μέτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε έξι δόσεις.
– Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το εβαπορέ σιγά – σιγά και αυτό σε 6 δόσεις.
– Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες.
– Τοποθετούμε το μείγμα μας στον καταψύκτη για περίπου 40 λεπτά.
– Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, βγάζουμε το μείγμα μας από τον καταψύκτη και το χτυπάμε.
– Έπειτα, βάζουμε πάλι, το μείγμα μας στην κατάψυξη.
– Μέτα από 40 λεπτά βγάζουμε, το μείγμα μας και το ξαναχτυπάμε.
– Ξανασυνεχίζουμε μετά από 40 λεπτά και ξαναχτυπάμε, το μείγμα μας.
– Ακολούθως, τοποθετούμε, το μείγμα μας, στην κατάψυξη και το αφήνουμε πολλές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
– Όταν είναι έτοιμο, το μείγμα μας, το βγάζουμε, το αφήνουμε λίγο και μετά σερβίρουμε.

Related posts

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ορεκτικά ελληνικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

Αuτά είναι τα 12 φαγητά που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100

Αuτά είναι τα δυο καλύτερα ελληνικά φαγητά με κρέας στον κόσμο – Σαρώνει η Ελλάδα