Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια: Λαχταριστά και ζουμερά με νηστίσιμο κιμά που δεν είναι σόγιας

Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια: Η τέλεια συνταγή με το νηστίσιμο κιμά

Πλησιάζει ο καιρός που θα αρχίσει η νηστεία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις ένα ζουμερό και αφράτο μπιφτέκι, με νηστίσιμο κιμά. Όχι, δεν εννοούμε τον κιμά σόγιας, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι εκτός από τη σόγια.

Σήμερα, έχουμε την τέλεια συνταγή για μπιφτέκια από κιμά μανιταριών. Πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε!

Η συνταγή για νηστίσιμα μπιφτέκια που είναι πεντανόστιμα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μανιτάρια porto bello
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάρπικα
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 2 αυγά (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Στύβετε τα μανιτάρια να φύγουν τα πολλά υγρά τους, τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε ελαφρά. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τη φρυγανιά, τη σόγια, το τυρί και τα αυγά (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια.
  • Τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, πρώτα σε καυτό λάδι για να αποκτήσουν κρούστα και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν.

Related posts

Βάψιμο αυγών: Το κόλπο για γίνουν γυαλιστερά με φυσικό τρόπο

Ούτε ελιές, ούτε αμπέλια: Τα 3 άγνωστα φυτά που μεγαλώνουν… μόνα τους και θα βγάζεις 6.500 εuρώ από το σπίτι

Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο είναι ελληνική και δεν είναι η χωριάτικη – Σαρώνει ασταμάτητα η Ελλάδα