Σας προτείνουμε ξενοδοχείο στα Ζαγοροχώρια πρωινό και το παιδί σας δωρεάν, για φθινοπωρινές διακοπές με μόνο 25 ευρώ το άτομο τη μέρα

Ζαγοροχώρια προσφορά: Εκπληκτική προσφορά για το χωριό Άνω Πεδινά

Ζαγοροχώρια προσφορά: Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Με καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική, παραδοσιακό χαρακτήρα και μοναδικό φυσικό τοπίο. Τα 46 ορεινά πετρόκτιστα χωριά στα βόρεια των Ιωαννίνων, με φόντο την επιβλητική χαράδρα του Βίκου. Είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά τους και να τι δεν πρέπει να χάσεις.

Άνω Πεδινά, από τα πιο γραφικά χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου. Αντιπροσωπευτικός οικισμός του Ζαγορίου, χτισμένος κοντά σε οροπέδιο (υψόμετρο 960) στις νότιες πλαγιές της Τύμφης και σε απόσταση 35 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη των Ιωαννίνων.

Κατοικείται από αρχαιοτάτων χρόνων και υπήρξε πατρίδα ευεργετών και ανθρώπων των γραμμάτων, γνώρισε οικονομική και πνευματική ακμή στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι άνθρωποί του ξενιτεύονταν σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Οδησσό, Αλεξάνδρεια και Βιέννη και επιδίδονταν στο εμπόριο και τις τέχνες και προίκιζαν τη πατρίδα τους, χτίζοντας αρχοντικά, σχολεία, εκκλησίες, γεφύρια.

Περίφημη αρχιτεκτονική σε σπίτια και αρχοντικά : το Μαντζάτο, όπου παλιότερα η οικογένεια περνούσε τη μέρα και κατά βάση έτρωγε· ο Οντάς, το υπνοδωμάτιο με κρεβάτια ξύλινα καρφωμένα στο πάτωμα, τα μπάσια· το Σανσίν, το πιο φωτεινό δωμάτιο· το Κατώγι και τα αμπάρια στο ισόγειο, και πιο μέσα η Μπίμπτσα, χώρος με μεγαλύτερη υγρασία για τη διατήρηση πιο ευπαθών τροφών σε θερμοκρασίες «ψυγείου». Μυστικές διέξοδοι και πολεμίστρες, δωμάτια κρυφά που επικοινωνούν με το διπλανό αρχοντόσπιτο όπου καταδεικνύεται η ανάγκη των παλιών αρχόντων να προστατεύονται από τους ληστές που έπαιρναν πολλές φορές ομήρους.

Τι περιλαμβάνει η προσφορά των Ζαγοροχωρίων

  1. 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα σε Δίκλινο Δωμάτιο 
  2. Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν
  3. Παραδοσιακό Πρωινό
  4. Early check in στις 10:00
  5. Late check out στις 18:00
  6. Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης με 40€ με Πρωινό

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε την προσφορά πατήστε ΕΔΩ

Related posts

Σας αφορά: Έκτακτη είδηση για την Aegean

Τρέξτε να προλάβετε: H Aegean γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και προσφέρει 1+1 εισιτήριο δώρο για όλους

Τρέξτε να προλάβετε: Σπουδαία προσφορά με Εισιτήρια με μόλις 20 ευρώ για αγαπημένους προορισμούς