Έξι καλοκαιρινά μαγαζιά για να απολαύσεις οικονομικά κοκτέιλ και γευστικό φαγητό με κάτω από 20 ευρώ

Καλοκαιρινά μαγαζιά: Οάσεις μέσα στην Αθήνα

Καλοκαιρινά μαγαζιά: Έχεις μείνει στην Αθήνα και ψάχνεις λίγες στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς με καλό φαγητό και
παγωμένα κοκτέιλ;


Μικρές οάσεις δροσιάς, κήποι που θυμίζουν εξοχή και κουκλίστικες αυλές. Ψάξαμε και βρήκαμε πού θα περάσεις τις πιο ζεστές καλοκαιρινές μέρες και νύχτες.

Η θέα προς τον ουρανό, τα ανθισμένα δέντρα που σε βομβαρδίζουν με την ευωδιά τους, τα βότσαλα στο έδαφος, η αίσθηση ότι βρίσκεσαι μακριά από το κέντρο. Το αντίδοτο στις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από τις καταπράσινες αυλές της πόλης. Εντοπίσαμε μερικές από τις καλύτερες για να φας καλά και να δροσιστείς.

Οι καλύτερες επιλογές καλοκαιρινών μαγαζιών

Η λίστα με τα καλοκαιρινά μαγαζιά:

La Caza Azul

To “Μπλε Σπίτι” του Περιστερίου με την νοτιοαμερικάνικη καρδιά και την ιδιαίτερη αγάπη στη Φρίντα Κάλο, προτείνει πιάτα και cocktails στην εξωτική αυλή του. Μια all day πρόταση, με το υπέροχο graffiti στον γαλάζιο τοίχο με την περίφημη υπογραφή της Μεξικανής καλλιτέχνιδας να κλέβει τις εντυπώσεις. “Pinto Flores Asi No Mueren” (σ.σ. ζωγραφίζω τα λουλούδια, ώστε να μην πεθαίνουν).

Θηβών 143, τηλ. 210 5716143

Κύριος Χου

Ψηλοτάβανες σάλες σε διαρρύθμιση παλιού αρχοντικού, περίτεχνο μωσαϊκό και μια ολάνθιστη αυλή σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό του 1933 στα Άνω Πετράλωνα. Ο Κύριος Χου είναι εκείνο το στέκι για τον καφέ, το τσάι ή το ποτό σου (πολλά βράδια διοργανώνονται μουσικές βραδιές) και ταυτόχρονα ένα σημείο συνάντησης για brunch τα Σαββατοκύριακα. Eggs benedict με ζυμωτό ψωμί και ζαμπόν Γαλλίας, αυγά ποσέ και sauce Hollandaise, Brioche French Toast με πολίτικο τσουρέκι, πραλίνα φουντουκιού και φράουλες και πολλές ακόμη αλμυρές και γλυκές επιλογές.

Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, Τηλ.: 21 03423972

Najbarajo Cafe – Bar

H στοά στην οδό Παπανδρέου δεν σε προδιαθέτει για τον μικρό παράδεισο που θα συναντήσεις σε μερικά βήματα, ιδανικό για εκείνα τα ήσυχα ηλιόλουστα μεσημέρια. Το Najbarajo -που στην εσπεράντο σημαίνει γειτονιά- είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα all day cafe bar της πόλης. Εδώ θα απολαύσεις από καφέ, smoothies και snacks, μέχρι πίτσα, γλυκά, κοκτέιλ και special αποστάγματα.

Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106856736

Περισσότερα μαγαζιά για το καλοκαίρι

Aleria

Αρχοντική και πανέμορφα διακοσμημένη, η μονοκατοικία που στεγάζεται το εστιατόριο Aleria προδιαθέτει για την αρτιότητα της κουζίνας του. Τόσο στον χάρμα οφθαλμών εσωτερικό χώρο του, όσο και στην υπέροχα φωτισμένη αυλή του με τα πολυτελώς επιμελημένα φερ φορζέ, το Aleria, που έχει συνδέσει το όνομά του με την υψηλή γαστρονομία της ελληνικής κουζίνας, σερβίρει προσεγμένα πιάτα. Ο επικεφαλής σεφ Γκίκας Ξενάκης χρησιμοποιεί -απείρως δημιουργικά- υλικά από την ελληνική γη σε ένα μενού που δένει αρμονικά με ένα τόσο προσεγμένο περιβάλλον.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο τηλ: 210 5222633

TAF

Το TAF (The Art Foundation) είναι ένας από τους πιο ζωντανούς και δημουργικούς οργανισμούς στο κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στο Μοναστηράκι, σε μια από τις παλαιότερες και ιστορικότερες γειτονιές της Αθήνας.Στεγάζεται σε ένα κτίριο νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής του 1870 με μια υπέροχη αυλή όπου ο επισκέπτης συναντά το ειδικά διαμορφωμένο all day cafe bar. Στον εκθεσιακό του χώρο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, το TAF διοργανώνει και φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις και projects, ενώ στο TAF shop στο ισόγειο θα βρείτε προιόντα Ελλήνων σχεδιαστών, στηρίζοντας έτσι την τοπική παραγωγή και δημιουργικότητα.

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, Τηλ.2103238757

Mojo

Ένας τεράστιος κήπος στα Ιλίσια σε υποδέχεται σε ένα περιβάλλον μάλλον επαρχίας και όχι πόλεως. Η εικόνα του πράσινου ξεκουράζει τα μάτια σου, από τις 10 π.μ. μέχρι το βράδυ, και σε περιμένει για καφέ, σνακ, ποτό, αλλά και cocktails, 365 ημέρες τον χρόνο.

Παπαδιαμαντοπούλου 36, Iλίσια, Τηλ: 21 0775 7033

Δείτε και αυτά που σίγουρα σας ενδιαφέρουν:

3 ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα για να τις απολαύσεις με λιγότερα από 15 €

5 Παραδοσιακές Ταβέρνες με μεγάλη αυλή για να φάμε και να πιούμε με ασφάλεια

Related posts

Ελάχιστοι το ξέρουν: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – Το έθιμο και γιατί τα συνδυάζουμε

Ταβέρνα στην Θεσσαλονίκη σε ταΐζει μέχρι τέλους μόνο με 15 ευρώ και θα την λατρέψεις

Όσα φάτε και όσα πιείτε 17 ευρώ: Η ταβέρνα στην Αθήνα που τρως μέχρι τέλους και.. παραγγέλνεις πάλι