13 ευρώ εισιτήριο και φτάνεις σε 55’: Το πιο οικονομικό και ασφαλές νησί μια ανάσα από την Αθήνα που δεν θα σου λείψει τίποτα

by Newsroom i-diakopes.gr
13 ευρώ εισιτήριο και φτάνεις σε 55’: Το πιο οικονομικό και ασφαλές νησί μια ανάσα από την Αθήνα που δεν θα σου λείψει τίποτα

Aγκίστρι: Ένα παράδεισος 55 λεπτά από την Αθήνα

Αγκίστρι: Το μπάτζετ είναι περιορισμένο, αλλά την ίδια στιγμή δεν θέλεις και να κάνεις εκπτώσεις στις παραλίες και αυτή τη μαγική καλοκαιρινή αύρα που μόνο ένα νησί μπορεί να σου προσφέρει. Γρίφος χωρίς λύση ψέλλισες; Λάθος! Η απάντηση σου έχει οχτώ γράμματα και ονομάζεται «Αγκίστρι».

Μια ανάσα από την Αθήνα, το νησί που μέχρι το 1960 προσεγγιζόταν μόνο με καΐκια απ’ την Αίγινα και που ηλεκτροδοτήθηκε μόλις το 1973, προσφέρει πια, παρά την ελάχιστη απόσταση που το χωρίζει απ’ την πρωτεύουσα, αυτό το feeling των αληθινών διακοπών.

Χωρίς σπαζοκεφαλιές και πολλές – πολλές αναλύσεις, έχεις απλώς να επιλέξεις έναν από τους δύο τρόπους για την μετάβασή σου στο πρασινο-γάλανο διαμαντάκι του Σαρωνικού. Ο ένας είναι με το κλασικό ferry-boat, που καταλήγει στο παλιό (φυσικό) λιμάνι, τη Σκάλα και κοστίζει 11,5€ κατ’ άτομο (με τη δυνατότητα μεταφοράς του αυτοκινήτου με επιπλέον κόστος 29,50€). Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς περίπου 100 λεπτά για να φτάσεις στο νησί. Στη δεύτερη, παίρνεις το δελφίνι από τον Πειραιά με προορισμό το νέο (από το 2006) λιμάνι, το Μεγαλοχώρι, πληρώνεις 13€ και φτάνεις σε 55’.

Το αυτοκίνητο σου δίνει την άνεση να μην εξαρτάσαι για τις μακρινές παραλίες από το τοπικό λεωφορείο (που αν είσαι ωστόσο κάτοικος Αθηνών δεν θα σου φανούν καθόλου… μακρινές), το οποίο προσφέρει πάντως μια χαρά εξυπηρέτηση. Κατά τα άλλα δεν το χρειάζεσαι καθόλου, αφού στη Σκάλα ή το Μεγαλοχώρι, που θα διαμείνεις, τα πάντα γίνονται με τα πόδια. Όλα κινούνται με τους αργούς θερινούς ρυθμούς του ανθρώπινου ποδιού (άντε, και του ποδήλατου) και για αυτό το σήμα – κατατεθέν του νησιού είναι η ηρεμία και η χαλάρωση.

View this post on Instagram