2 ώρες από Ραφήνα: Το νησί με τα πιο φτηνά εισιτήρια είναι το ιδανικό για βασιλικές διακοπές

by Αντώνης Βαλμάς

Δυο ώρες μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας, τα πιο φθηνά εισιτήρια νησιού που μπορείς να βρεις, παραλίες που δεν έχεις ακούσει -άδικα φυσικά- και φαγητό που αξίζει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε.

Μπορεί η Άνδρος να μην αποτελεί το πιο γνωστό νησί που θα σου προτείνει κάποιος να επιλέξεις αμέσως για τις διακοπές σου, με μοναδικό λόγο πως δεν είναι απλά τόσο δημοφιλές, αλλά εμείς σήμερα αποκαθιστούμε την φήμη του.

#1 Παραλίες 

Καθαρές, μεγάλες, οργανωμένες και μη, η Άνδρος μπορεί να σου προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στην θάλασσα.

2 ώρες από Ραφήνα: Το νησί με τα πιο φτηνά εισιτήρια σε καλεί να το ανακαλύψεις

Βιτάλι

Αναμφίβολα πρέπει να επισκεφτείς το Βιτάλι, ενδεχομένως την πιο ωραία παραλία του νησιού, με βότσαλο, βαθιά νερά και κρυστάλλινα νερά.

Τα Άχλα και «Της Γριάς το πήδημα», είναι ακόμα δύο παραλίες που πρέπει να επιλέξεις οπωσδήποτε.

2 ώρες από Ραφήνα: Το νησί με τα πιο φτηνά εισιτήρια σε καλεί να το ανακαλύψεις

Της Γριάς το πήδημα

#2 Χώρα 

Για πολλούς είναι η πιο πολιτιστική πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με μουσεία, αίθουσες τέχνης που αξίζει να δεις.

2 ώρες από Ραφήνα: Το νησί με τα πιο φτηνά εισιτήρια σε καλεί να το ανακαλύψεις

#3 Φαγητό 

Το φαγητό αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία και πόλους έλξης της Άνδρου. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, συνθέτουν τα πιο εντυπωσιακά και νόστιμα πιάτα, όπως φουρτάλια, μια ομελέτα με παραδοσιακό λουκάνικο, τοπικό τυρί και όλα τα φρέσκα λαχανικά εποχής.

Φυσικά και κάπου εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως έχει και μερικά από τα καλύτερα γλυκά των Κυκλάδων, με τα αμυγδαλωτά, τα καλτσούνια και τα γλυκά του κουταλιού να είναι κάτι περισσότερο από must, για να πάρεις στην Αθήνα.

2 ώρες από Ραφήνα: Το νησί με τα πιο φτηνά εισιτήρια σε καλεί να το ανακαλύψεις

Μπατσί

#4 Μπατσί 

Το Μπατσί έχει από τα ωραιότερα μαγαζιά του νησιού για το ποτό ή το cocktail σου, με αγαπημένο μας την Σκάλα, ένα μαγαζί που όσο περνάει η ώρα, ο κόσμος μεταφέρεται στο εσωτερικό του, λαμβάνοντας μέρος σε ένα non stop party μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

#5 Αρχοντικά 

Η Άνδρος είναι ένα πλούσιο κυκλαδονήσι και αυτό αποτυπώνεται τέλεια, με μια βόλτα στην Χώρα, αφού τα αρχοντικά των καπετάνιων και ναυτικών, θα σου τραβήξουν το βλέμμα αναμφίβολα.

Πολύ γραφικά και εξαιρετικά εντυπωσιακά, με αποκορύφωμα το άγαλμα του «Αφανή Ναύτη», ένας φόρος τιμής για όλους εκείνους τους ναυτικούς που χάθηκαν.

 

Πηγή: belikeyou.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα