Είναι κρυμμένη, κολυμπας εντελώς δωρεάν, το ονόμα της θυμίζει δολοφόνο, έχει μαγικά νερά και μοιάζει με νησί όμως δεν είναι

by Αντώνης Βαλμάς

Παραλία του Φονέα: Μοιάζει με νησί όμως δεν είναι

Παραλία του Φονέα: Λίγο έξω απο την Καρδαμύλη στο δρόμο προς Αρεόπολη, συναντάμε την παραλία του Φονέα. Ανέγκιχτη απο τον υπερβολικό τουρισμό,  θεωρείται απο τις πιο »γνωστές» – άγνωστες παραλίες της περιοχής. Εκεί καταλήγει και το ομώνυμο φαράγγι.

Βρίσκετε πάνω σε μια απότομη στροφή. Εκεί όπου υπάρχει μια γέφυρα με κίτρινα κάγκελα.Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός μικρού χωμάτινου δρόμου ανάμεσα σε δέντρα και ενός ασφαλτοστρωμένου που οδηγεί σε έναν χώρο στάθμευσης.

Παραλία του Φονέα: Νομίζεις ότι είσαι σε νησί σε αυτή την κρυφή παραλία

Η παραλία έχει λευκό βότσαλο, γαλαζοπράσινα βαθιά νερά. Ο μεγάλος βράχος που δεσπόζει στη μέση της παραλίας δημιουργεί φυσική σκιά και είναι ιδανικός για σκαρφάλωμα και βουτιές στο νερό.

Η παραλία του Φονέα είναι μία από τις πιο γνωστές «άγνωστες» παραλίες της Δυτικής Μάνης, καθώς βρίσκεται καλά «κρυμμένη» στο τέλος ενός μονοπατιού, ανάμεσα στα δέντρα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Δελφίνια, μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης, στο δρόμο προς Λακωνία.

Η παραλία του Φονέα, όπου καταλήγει και το γνωστό Φαράγγι του Φονέα ή αλλιώς χαράδρα της Νούπαντης, η οποία αρχίζει να σχηματίζεται από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει μετά από περίπου 8 χιλιόμετρα στην κρυστάλλινη παραλία. Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους της περιοχής αλλά και για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας.

Παραλία του Φονέα: Νομίζεις ότι είσαι σε νησί σε αυτή την κρυφή παραλία


Τους καλοκαιρινούς μήνες σταθμεύει πάνω από την παραλία μία καντίνα που διαθέτει και τραπεζάκια στη σκιά μιας ωραίας καλαμωτής.

Τι θα συναντήσεις φτάνοντας στον παράδεισο της παραλίας του Φονέα

Εμείς πάντως παρόλο το τρομακτικό όνομα της παραλίας αυτό που αντικρίσαμε είναι μια από της ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου και το μόνο άσχημο που θα σχολιάσουμε είναι τα καλώδια της ΔΕΗ που εκτός λογικής αιωρούνται πανω απο τα κεφάλια των λουομένων αντί να ακολουθούν της διαδρομή του δρόμου που περνάει ακριβώς επάνω από την παραλία και ως άλλος Φονέας μας “σκότωσαν τα εναέρια πλάνα.

Πρόκειται για μία πανέμορφη βοτσαλωτή παραλία, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Επίσης ένα κατάφυτο φυσικό τοπίο με βράχια να την περικυκλώνει δημιουργώντας ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ο τεράστιος βράχος που βρίσκεται στη μέση του μικρού κόλπου και προσφέρεται για ατελείωτες βουτιές για τους περιπετειώδεις λουόμενους.

Στην παραλία δε θα βρείτε καμία οργάνωση πέρα από μία καντίνα με τραπεζάκια που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέροντας δροσιστικά ροφήματα. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει από πριν. Στην ακτή δεν υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες γι΄ αυτό καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας τον δικό σας εξοπλισμό ή αν είστε τυχεροί να βρείτε μία καλή θέση κάτω από τη φυσική σκιά των βράχωνης.

Παραλία του Φονέα: Νομίζεις ότι είσαι σε νησί σε αυτή την κρυφή παραλία

Ο θρύλος για το όνομα της παραλίας του Φονέα

Για το όνομα της υπάρχουν διάφοροι θρύλοι. Ένας από τους πιο διαδεδομένους κάνει λόγο για έναν πειρατή που ναυάγησε κάποτε στην παραλία και βρήκε καταφύγιο στην σπηλιά της. Μέχρι να καταφέρει να επισκευάσει το ναυαγισμένο πλοίο του, σκότωνε περαστικούς για να τους ληστέψει. Και έτσι έμεινε στην τοπική παράδοση ως ο «Φονέας».

Πως θα φτάσεις στην παραλία του Φονέα

Η παραλία του Φονέα βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Δελφίνια, μόλις 2,5 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης, στο δρόμο προς Λακωνία. Σε μία απότομη στροφή, όπου περνάτε πάνω από ένα γεφυράκι με κίτρινα κάγκελα, θα δείτε έναν ασφάλτινο και έναν χωμάτινο δρόμο να κατηφορίζουν. Μπορείτε να κατεβείτε με το αυτοκίνητο από τον ασφάλτινο δρόμο, όπου θα βρείτε και ένα χώρο πάρκινγκ με αρκετά δέντρα.

Βίντεο της παραλίας του Φονέα

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo