Είναι πανέμορφη φυσική παραλία, δεν πληρώνεις είσοδο, είναι γεμάτη φαράγγια και καταρράκτες και όμως ονομάζεται Ποτάμι

by Αντώνης Βαλμάς

Παραλία Ποτάμι: Από τις ομορφότερες παραλίες της Σάμου

Παραλία Ποτάμι: Η παραλία Ποτάμι είναι μία από τις ωραιότερες της Σάμου. Βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού και απέχει 34 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού και 3 περίπου χιλιόμετρα από το Καρλόβασι.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και φημίζεται για τα βαθιά, πεντακάθαρα νερά του.

Παραλία Ποτάμι: Παράδεισος με φαράγγια και καταρράκτες

Πολύ κοντά σχηματίζονται οι περίφημοι καταρράκτες του νησιού με τις δύο μικρές λίμνες. Βρίσκονται σε ένα από τα πλέον όμορφα φαράγγια του Αιγαίου.

Πρόκειται για μία μεγάλη σε έκταση παραλία με την ακτή να αποτελεί το παράλιο τμήμα ενός ανοιχτού κόλπου, μήκους 700 μέτρων και μέσου πλάτος 20 μέτρων με χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της ακτής να αποτελεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η παραλία έχει βορειοδυτικό προσανατολισμό και δεν είναι καθόλου προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους που όταν φυσούν δημιουργούν πολύ μεγάλα κύματα. Η ακτή της είναι καλυμμένη με βότσαλο που συνεχίζει και στο πυθμένα της θάλασσας ενώ τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα 

Παραλία Ποτάμι: Παράδεισος με φαράγγια και καταρράκτες

Τα νερά της δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά, γεγονός που την καθιστούν ιδανική και για τους μικρούς κολυμβητές. Στο πίσω μέρος της παραλίας απλώνεται ένα καταπράσινο τοπίο με πυκνή βλάστηση από πεύκα που κάνουν το μέρος ακόμα πιο ειδυλλιακό. Ένα τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο διαθέτοντας υποδομές εξυπηρέτησης των λουόμενων όπως ομπρέλες και ξαπλώστρες, ντους, WC, αποδυτήρια και από την πάνω πλευρά της ακτής θα βρείτε beach bar για να απολαύσετε δροσιστικά ροφήματα και ελαφριά σνακ καθώς και εστιατόριο ώστε να γευματίσετε. Η διαμονή σας κοντά στην περιοχή της παραλίας δεν είναι εφικτή

Περισσότερες πληροφορίες για την παραλία του Ποταμιού

Κατά την επίσκεψη σας στην παραλία Ποτάμι, φροντίστε να κάνετε και μια βόλτα ξεκινώντας από τον ποταμό και φτάνοντας μέχρι τους διάσημους καταρράκτες της Σάμου. Η διαδρομή, από την παραλία Ποτάμι μέχρι τους καταράχτες είναι περίπου 2 χλμ., θα περάσετε μέσα από ένα πανέμορφο δάσος και τελικά θα καταλήξετε σε μια μικρή και γραφική λίμνη όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να κάνετε βουτιές από τα ψηλά βράχια τριγύρω.
Αν την ξεχάσετε κατά την επίσκεψή σας στη Σάμο, θα έχετε αφήσει μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού!

Παραλία Ποτάμι: Παράδεισος με φαράγγια και καταρράκτες

 Κοντά στην παραλία βρίσκεται το Καρλόβασι. Το Καρλόβασι αναπτύσσει έντονη τουριστική δραστηριότητα και διαθέτει πλήθος εστιατορίων, ξενοδοχειακών μονάδων και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων. Πίσω από την παραλία Ποτάμι ξεκινά μονοπατάκι προς τους καταρράκτες. Μέσα σε μία πανέμορφη διαδρομή παραπλεύρως του ποταμού που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Στην ακτή καταλήγουν ρέματα του ποταμού, από όπου προέρχεται και το όνομα της παραλίας! Η πρόσβαση γίνεται οδικώς μέσω της επαρχιακής οδού που ενώνει τη Χώρα με το Νέο Καρλόβασι.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα