Ελληνικά νησιά Φίτζι: Φτάνεις σε μισή ώρα, δεν πληρώνεις είσοδο ή ξαπλώστρα και κολυμπάς σε εξωτικά, καταγάλανα νερά

by Αντώνης Βαλμάς

Ελληνικά νησιά Φίτζι: Σας παρουσιάζουμε τα εξωτικά Λιχαδονήσια

Ελληνικά νησιά Φίτζι: Τα Λιχαδονήσια είναι ένα σύμπλεγμα από εφτά ή και περισσότερα μικρά νησιά και νησίδες στα βορειοδυτικά της Εύβοιας. Βρίσκονται στο θαλάσσιο χώρο εκεί που ενώνετε ο Βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος με τον Μαλιακό και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα.

Τα έχουν αποκαλέσει ως Σεϊχέλες της Ελλάδος. Επίσης Μπαχάμες της Ελλάδος, Νησιά Φίτζι της Ελλάδας, παράδεισο και ως πολλά άλλα ευφάνταστα πραγματάκια.

Ελληνικά Νησιά Φίτζι: Παράδεισος της Ελλάδας που πας με αυτοκίνητο

Ο περισσότερος κόσμος δεν τα έχει μάθει ακόμα για τα καλά. Γι’ αυτό είναι ευκαιρία να τα επισκεφτείς φέτος το καλοκαίρι.

Πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για τα νησιά Φίτζι της Ελλάδας

Τα Λιχαδονήσια σχηματίστηκαν κατόπιν ηφαιστειακής δραστηριότητας ενώ μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκε από σεισμό του 426 π.Χ. Το όνομά τους προήλθε από τον Λίχα, τον δούλο του Ηρακλή, ο οποίος του παρέδωσε τον χιτώνα της Δηιάνειρας, σύμφωνα με τη μυθολογία και επειδή ο Ηρακλής τον θεώρησε υπαίτιο για τον χιτώνα, τον εκσφενδόνισε στην θάλασσα. Από τα κομμάτια και το αίμα του σχηματίστηκαν οι Λιχάδες!

Μερικές από τις ονομασίες των νησίδων είναι η Μονολιά , η Μεγάλη Στρογγυλή, η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βαγιά, ο Βοριάς, το Λιμάνι καθώς και άλλοι μικροί σκόπελοι και μύρμηκες, που λέγονται Ποντικονήσια.

Στην πραγματικότητα οι νησίδες είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ένα μεγάλο τμήμα τους βυθίστηκε από σεισμό που έγινε το 426 π.Χ.

Ελληνικά Νησιά Φίτζι: Παράδεισος της Ελλάδας που πας με αυτοκίνητο

Οι Λιχάδες ή Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Βρίσκονται μεταξύ του οικισμού της Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας, και των Καμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας.

 Σήμερα αυτά τα νησάκια αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτα με κόσμο που απολαμβάνει τα πεντακάθαρα νερά και το απίστευτης ομορφιάς τοπίο.

Ιδανικός προορισμός κοντά στην Αθήνα.

Τι θα δείτε και θα κάνετε στα Ελληνικά νησιά Φίτζι, τα Λιχαδονήσια

Παρακάτω προτάσεις για να περάσετε μια υπέροχη μέρα στα Λιχαδονήσια

  1. Μονολιά: Σώζονται ερείπια τειχών, σπιτιών και ερείπια χριστιανικής εκκλησίας στο βυθό της θάλασσας.
  2. Μεγάλη Στρογγυλή: Σώζονται λείψανα ρωμαϊκού υδραγωγείου.
  3. Ο βυθός της Λιχάδας και των Λιχαδονήσων: Εξαιρετικά πλούσιος  με αρκετά παλιά ναυάγια τα οποία κεντρίζουν το ενδιαφέρον των καταδυτών.
  4. Κολύμπι στα καταγάλανα νερά

Πως θα φτάσετε στα νησιά Φίτζι της Ελλάδας, τα Λιχαδονήσια

Λιχαδονήσια δρομολόγια: Από τα Καμένα Βούρλα, καθημερινά, πραγματοποιούν δρομολόγια τα καραβάκια «Λιχαδονήσια Ι» και «Λιχαδονήσια ΙΙ». Δρομολόγια για τα Λιχαδονήσια γίνονται και από το το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στη Βόρεια Εύβοια. Επίσης από τον Κάβο (30 χλμ. από την Αιδηψό).

Ελληνικά Νησιά Φίτζι: Παράδεισος της Ελλάδας που πας με αυτοκίνητο

Ακολουθεί χάρτης για τα Λιχαδονήσια:

Ελληνικά Νησιά Φίτζι: Παράδεισος της Ελλάδας που πας με αυτοκίνητο

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα