Η ονειρική, μυστική παραλία της Εύβοιας όπου κάποτε υπήρχε αρχαία πόλη που ερημώθηκε μυστηριωδώς

by Antonis Spyropoulos

Εάν ψάχνετε για άγνωστες, παραδεισένιες παραλίες σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα, ίσως θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την Εύβοια.

Εκεί μια παραλία καλά κρυμμένη από τα ψηλά απότομα βράχια, με σπηλιές και ένα ταπεινό εκκλησάκι του Αγ.Γεωργίου, σας περιμένει, για να σας μαγέψει με την ομορφιά της. Ο λόγος για την παραλία της Αρχάμπολης, που θα την βρείτε στην βόρεια πλευρά της ανατολικής ακτογραμμής της Καρυστίας.

Μια παραλία που δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο..

Πως μπορείς άλλωστε να μην εντυπωσιαστείς με το μοναδικό τοπίο που αντικρίζουν τα μάτια σου.

Με την κατάληξη του φαραγγιού και την χαράδρα που διαρρέεται από χείμαρρο..

Με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη λευκή άμμο που ολοκληρώνουν την παραδεισένια εικόνα…

Εκεί, σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, υπήρχε η Αρχάμπολη, μια αινιγματική πόλη με τα ίχνη της να ανάγονται ήδη από τους μυθιστορικούς χρόνους.

Εικάζεται ότι η κύρια πόλη που υπήρχε έχει βυθιστεί και τα απομεινάρια της διακρίνονται στον βυθό. Φήμες, μύθοι και ιστορίες που συνοδεύουν αυτήν την εξαφανισμένη πολιτεία του Καφηρέα, διατηρούν ακόμα και σήμερα ένα αίνιγμα από ιστορική και όχι μόνο άποψη.

Λέγεται ότι η πόλη αυτή ήταν σπουδαία αλλά λεηλατήθηκε και καταστράφηκε μετά από φονική επιδρομή. Ο λαϊκός θρύλος λέει ότι οι αδικοχαμένοι που σφαγιάστηκαν εμφανίζονται τη νύχτα μέσα από τη θάλασσα ως φαντάσματα…

Αν δεν.. πιστεύετε στα φαντάσματα και θέλετε να απολαύσετε από κοντά αυτόν τον επίγειο παράδεισο, μπορείτε να πάτε είτε με σκάφος από την θάλασσα, είτε ακολουθώντας ένα από τα μονοπάτια Θύμι-Αρχάμπολη και Ευαγγελισμός-Αρχάμπολη.

Δείτε το βίντεο:

 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα