Οι τουλίπες στην Ολλανδία μόλις άνθισαν και μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένες από παραμύθι.

by Αντώνης Βαλμάς

Τα χωράφια στην Ολλανδία έχουν γεμίσει πολύχρωμες τουλίπες. Στρέμματα ολόκληρα με ροζ, κίτρινες, κόκκινες και μοβ τουλίπες διακοσμούν την εξοχή στην περιοχή Anna Paulowna. Ο φωτογράφος Normann Szkop φωτογράφισε το όμορφο τοπίο από ψηλά.

«Η τουλίπα έχει γίνει αγαπημένο σύμβολο της Ολλανδίας. Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την χώρα μόνο και μόνο για τα δουν το όμορφο αυτό λουλούδι και να απολαύσουν την θέα των χωραφιών. Η σεζόν ξεκινά τον Μάρτιο με τους κρόκους και συνεχίζει με τους ασφόδελους και τους νάρκισσους. Τον Απρίλη ανθίζουν οι υάκινθοι και οι τουλίπες κάποια στιγμή στα μέσα Μαΐου, αναλόγα με τον καιρό. Αργότερα, τον Αύγουστο, είναι η σειρά της γλαδιόλας.»

«Ακόμα και όταν τελειώνει η άνοιξη, η Ολλανδία είναι ένας κήπος και οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν τα λουλούδια όλο τον χρόνο.» «Κατά την διάρκεια του 20ού αιώνα, το εμπόριο βολβών συνέχισε να ακμάζει, με αποτέλεσμα την δημιουργία εμπορικών οίκων και οίκων δημοπρασίας, καλλιεργητών μεγάλης κλίμακας και συνεταιρισμών.

Σήμερα, η Ολλανδία εξάγει βολβώδη λουλούδια σε μεγάλες ποσότητες σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.»

Κάθε χρονιά καλλιεργούνται περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια τουλίπες και τα δύο τρίτα αυτών εξάγονται, κυρίως στις ΗΠΑ και στην Γερμανία. Η εποχή της τουλίπας ξεκινά τον Μάρτιο και διαρκεί έως τον Αύγουστο με αρκετές εκθέσεις σε όλη την χώρα, ωστόσο η καλύτερη εποχή τους είναι αδιαμφισβήτητα τώρα. Η καλλιέργεια βολβωδών λουλουδιών άρχισε περισσότερα από 400 χρόνια πριν και σήμερα η Ολλανδία παράγει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια βολβούς κάθε έτος, από τα οποία μάλιστα τα δύο τρίτα εξάγονται στο εξωτερικό. Ο εν λόγω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου δύο βολβώδη λουλούδια ανά άτομο στον πλανήτη.

 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα