Παξοί – Αντίπαξοι: Ένας τροπικός παράδεισος με εξωτικές παραλίες καταμεσής του Ιονίου

Παξοί – Αντίπαξοι: Ένας τροπικός παράδεισος με εξωτικές παραλίες καταμεσής του Ιονίου

Παξοί – Αντίπαξοι: Για όσους ζητάνε θαλάσσιες σπηλιές και εξωτικές παραλίες

Παξοί – Αντίπαξοι: Τα πιο γραφικά λιμάνια, με τις πιο μαγευτικές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά, είναι ο απόλυτος προορισμός.

Σε απόσταση 7 µιλίων νότια της Κέρκυρας, 8 από τις ακτές της Ηπείρου και 12 από την Πάργα, «επιπλέει» µια καταπράσινη κουκκίδα µε γαλαζοπράσινα νερά και εντυπωσιακές σπηλιές. Γραφικά ψαροχώρια, ονειρώδεις παραλίες και χαρακτηριστικές επτανησιακές γωνιές. Εκεί βρίσκονται οι Παξοί.

Παξοί - Αντίπαξοι: Για όσους ζητάνε θαλάσσιες σπηλιές και εξωτικές παραλίες

Ένας μικρός τροπικός παράδεισος καταµεσής του Ιονίου, του οποίου κάθε γωνιά µοιάζει λες και ξεπήδησε από πίνακα ζωγραφικής. Στην είσοδο του Γάιου, μας καλωσορίζουν τα δυο κατάφυτα νησάκια, της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου.

Το δεύτερο, έτσι όπως είναι τοποθετημένο, σχηματίζει ένα εντυπωσιακό φιορδ, ενώ πάνω του υπάρχει το Ενετικό Κάστρο, σε σχέδια του Λεονάρντο ντα Βίντσι!

Το γραφικό αυτό λιμάνι, η ψυχή των Παξών, είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές των σκαφάτων, κυρίως Ιταλών.

Παξοί – Αντίπαξοι: Ένας τροπικός παράδεισος με εξωτικές παραλίες καταμεσής του Ιονίου

Τα παραταγμένα ιστιοπλοϊκά στη µαρίνα δημιουργούν μια glamorous essence, για την οποία λίγα μέρη μπορούν να υπερηφανεύονται.

Τι άλλο θα βρείτε στους Παξούς;

Μόλις 5,5 χλµ. βορειότερα βρίσκεται ο παραλιακός οικισμός του Λογγού. Το τοπίο προσεγγίζει τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού επτανησιακού χωριού. Με καθαρά δικό του, «πελαγίσιο» στυλ και φιλόξενους ανθρώπους, είναι μια θαυμάσια επιλογή για όσους ξέρουν να εκτιμούν την ηρεμία και το καλό φαγητό, αφού φημίζεται για τις εξαιρετικές του ταβέρνες.

Συνεχίζοντας, στο βορειότερο άκρο, 8 χλµ. από τον Γάιο, συναντάμε τη Λάκκα, έναν οικισμό χτισμένο στο βάθος ενός κλειστού κόλπου. Το μικρό ξεχωριστό αυτό χωριουδάκι (εκεί συναντάμε και πολλά σπίτια ξένων) συνιστά αγαπημένο αγκυροβόλι για ιστιοπλόους.

Σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Λάκκας και ακολουθώντας το μονοπάτι στην αριστερή πλευρά του λιμανιού, διακρίνονται οι όμορφες παραλίες Χαραμί και Κανόνι. Λατρεμένοι προορισμοί των ιστιοπλόων είναι, επίσης, το Αχάι και το Γαλάζιο, στο δυτικό τμήμα του νησιού.

Ο Γείτονας τον Παξών, οι Αντιπαξοί

Σε απόσταση μόλις 3 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι του Γάιου, ένα νησί που φημίζεται για τις μαγευτικές παραλίες του, του έχουν χαρίσει τον χαρακτηρισμό της «ελληνικής Γαλάζιας Λίμνης»!

Παξοί – Αντίπαξοι: Ένας τροπικός παράδεισος με εξωτικές παραλίες καταμεσής του Ιονίου

Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ελάχιστοι, αλλά πολύ φιλόξενοι. Η πραγματική μαγεία, σαν να έχει ξεπηδήσει από καλοκαιρινό όνειρο, είναι το Βουτούμι. Με την εξωτική ομορφιά, που θεωρείται από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου, με το πράσινο να αγγίζει σχεδόν το κύμα…

Η δεύτερη πιο γνωστή, η Βρίκα. Βρίσκεται στο βάθος ενός πανέμορφου όρμου, που χαρακτηρίζεται από τη βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα και τα λευκά βότσαλα, που, σε συνδυασμό με τα υπέροχα νερά, δίνουν μια εξαιρετική όψη.

Πολύ κοντά υπάρχουν δύο εξαιρετικές ταβέρνες με καλό φαγητό και απίστευτη θέα. Αν όμως αναζητά κανείς χρόνο για μοναχικές βουτιές, μπορεί να ρίξει άγκυρα στο Σαρακήνικο, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα.