Ποια Μύκονος; Ο πιο ασφαλής προορισμός για τον Αύγουστο χωρίς κρούσματα είναι στην Ήπειρο και πας με αυτοκίνητο

by Αντώνης Βαλμάς

Πρέβεζα: Ασφαλής προορισμός για τον Αύγουστο του 2020

Πρέβεζα: Βγαίνοντας εκτός, με διάθεση εξερεύνησης, σε απόσταση αναπνοής θα βρείτε τη Νικόπολη και το νέο μουσείο της. Η ρωμαιοχριστιανική πόλη είναι έτοιμη να αφηγηθεί μια ολόκληρη χιλιετία ιστορίας, εκεί όπου η Ανατολή συνάντησε τη Δύση όταν ο Οκταβιανός Αύγουστος νίκησε τα στρατεύματα του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας.

Ποια Μύκονος; Ο πιο ασφαλής προορισμός για τον Αύγουστο χωρίς κρούσματα είναι στην Ήπειρο και πας με αυτοκίνητο

Λίγο πιο πάνω, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα γοητεύει με τις δικές του σκοτεινές ιστορίες επικοινωνίας με τον Αδη. Και όμως, ο ποταμός Αχέροντας είναι γεμάτος χρώματα, ήρεμος και προσιτός, κι ας είναι γνωστός ως «Μαυροπόταμος». Προσφέρει μάλιστα τη δυνατότητα για βαρκάδες και ήπιο rafting, τόσο ήπιο που ενδείκνυται για αρχάριους και οικογένειες! Οι πιο περιπετειώδεις δεν έχετε παρά να αναζητήσετε την ορμητική ροή του Αραχθου, σε άλλες γειτονιές της Ηπείρου. Ο Αχέροντας φιλοξενεί ταβερνάκια στις όχθες του για μεσημεριανή στάση κάτω από τα πλατάνια, αηδονοφωλιές και πλήθος άλλων πουλιών που ξεσηκώνουν με το κελάηδημά τους. Στις εκβολές του, στο χωριό Αμμουδιά, μπορείτε να κάνετε μια πρώτη δροσερή βουτιά, εκτός κι αν επιμένετε να αναζητείτε τις «Πύλες του Αδη». Αριστερά των εκβολών του βρίσκονται κάποιοι όμορφοι κολπίσκοι, όπως το Αλωνάκι, ο Ορμος του Οδυσσέα, η Σκάλα και η Κερέντζα. Μια εναλλακτική επιλογή σε μια ακτογραμμή στην οποία κυριαρχούν παραλίες χιλιομέτρων.

Ποια Μύκονος; Ο πιο ασφαλής προορισμός για τον Αύγουστο χωρίς κρούσματα είναι στην Ήπειρο και πας με αυτοκίνητο

Η πρώτη που γεμίζει κόσμο είναι η «Κυανή Ακτή» της Πρέβεζας, που με λίγους φοίνικες επιχειρεί να δικαιολογήσει το ξενόφερτο όνομά της. Ωστόσο, το δάσος των πανύψηλων ευκαλύπτων σφραγίζει επιβλητικά την ελληνικότητά της. Παιδάκια παίζουν ρακέτες, γονείς έχουν καταλάβει τα σκιερά σημεία του café-bar, εφηβικά κορμιά επιδίδονται σε εντατικό μαύρισμα και ασίγαστο φλερτ.

Το ολοστρόγγυλο λιμάνι της Πρέβεζας μοιάζει με κλειστό κύκλο, που για κάποιον (οικονομικό προφανώς) λόγο προτιμούν τα ιστιοπλοϊκά για δέσιμο. Κόσμος ψαρεύει με καλάμια, τραπεζοκαθίσματα είναι έτοιμα να υποδεχτούν καλοκαιρινές παρέες, ταξιδιωτικοί συντάκτες εξερευνούν με δανεικά ποδήλατα.

Ποια Μύκονος; Ο πιο ασφαλής προορισμός για τον Αύγουστο χωρίς κρούσματα είναι στην Ήπειρο και πας με αυτοκίνητο

Πληροφορίες για τον παράδεισο της Πρέβεζας

Αδικα στιγματισμένη από την αυτοκτονία του Καρυωτάκη και κάποιους ειρωνικούς γι’ αυτή στίχους του, η πόλη είναι γεμάτη χρώμα, απλή και φιλική. Τα στενά δρομάκια του ιστορικού της κέντρου, όπως το Σαϊτάν Παζάρ, είναι γεμάτα ουζερί και ταβερνάκια, μπαρ και μουσικές που ζωντανεύουν τα βράδια της. Στάση για ένα παγωτό χωνάκι μηχανής Χαμπέ (ΗΒ Café, όπως λέει η ταμπέλα του) με φρέσκο γάλα, από αυτά που σπάνια συναντάς πλέον σε όλη την Ελλάδα. Καρυδόπιτα, ραβανί, δυο-τρεις ακόμη σπιτικές «αμαρτίες» και η πηγαία ευγένεια της Εύης γλυκαίνουν το απογευματινό πέρασμα από την Πρέβεζα.

Συνεχίζουμε για Παντοκράτορα. Χτίστηκε το 1807 από τον Αλή Πασά στον ομώνυμο οικισμό της Πρέβεζας και είναι το μόνο από τα τρία κάστρα της πόλης που είναι επισκέψιμο. Ασκήσεις ισορροπίας πάνω στα μισογκρεμισμένα τείχη και θέα. Από εδώ μπορείτε να δείτε το Ιόνιο να εισχωρεί στον Αμβρακικό. Το κάστρο κατά καιρούς ζωντανεύει με μουσικές βραδιές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι από την Πρέβεζα επιστρέφω μισοδιαβασμένη. Θα ήθελα να είχα περπατήσει περισσότερο τους δρόμους και την ιστορία της. Γι’ αυτό ευθύνεται το εστιατόριο του SESA και εκείνα τα λουκούλλεια δείπνα του με ευφάνταστες σαλάτες και πολλά ενδιαφέροντα πιάτα, που μας περίμεναν μαζί με μια όμορφη δύση.

Οπως οι περισσότεροι προορισμοί, το Μονολίθι και οι λοιπές εντός και εκτός της Πρέβεζας γειτονιές αλλάζουν πρόσωπο από μέρα σε μέρα και από μήνα σε μήνα. Τώρα τον Ιούνιο σε προσέχουν παντού λίγο παραπάνω, πετυχαίνεις καλύτερες τιμές και απολαμβάνεις παραλίες όπως αυτή σε όλη την απεραντοσύνη τους.

Ποια Μύκονος; Ο πιο ασφαλής προορισμός για τον Αύγουστο χωρίς κρούσματα είναι στην Ήπειρο και πας με αυτοκίνητο

Η Πρέβεζα είναι το καλύτερο μέρος για ασφαλείς διακοπές με ασφαλείς παραλίες για φέτος το καλοκαίρι.

Οι παραλίες της Πρέβεζας

Θα βρείτε όλων των ειδών τις παραλίες, όλες μέσα στο πράσινο. Ξεκινώντας από την πόλη της Πρέβεζας και κατευθυνόμενοι προς τα βόρεια, η Κυανή Ακτή με τα ρηχά νερά και το ομώνυμο αισθητικό δάσος, το Αλωνάκι με τη χρυσή άμμο και ο κοσμοπολίτικος Μύτικας, το οργανωμένο με σύγχρονες υποδομές Μονολίθι με τα βαθιά νερά, το Κανάλι και η Καστροσυκιά που ακολουθούν στο ίδιο στιλ, με πολυάριθμα beach bars, τα Αρτολίθια με το ιδιαίτερο σκηνικό που δημιουργούν τα όρθια βράχια, η Λυγιά με τους πανέμορφους κόλπους, ο Βράχος και η Λούτσα με τα κρυστάλλινα νερά και τη λεπτή άμμο. Μικροί γραφικοί κόλποι με ρηχά νερά ιδανικοί για οικογένειες θα βρείτε στο Αλωνάκι, στον Όρμο του Οδυσσέα και στην Αμμουδιά, όπου εκβάλλει ο Αχέροντας.

Στο Δήμο μπορεί κανείς να απολαύσει τις ατέλειωτες δαντελένιες ακρογιαλιές, κάτω από ένα ξεχωριστό ήλιο, που σε συνδυασμό με το πράσινο και το γαλάζιο, μεθούν τις αισθήσεις των επισκεπτών. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όλων των κατηγοριών με κέντρα διασκεδάσεως, φαγητού και ψυχαγωγίας προσφέρουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη της άνετης εξυπηρέτησης και διαμονής. Οι παραλίες του Δήμου Πρέβεζας θα μπορούσαν να διακριθούν σε αυτές που βρίσκονται κοντά στην πόλη και αυτές που απλώνονται σε μία έκταση 60 χιλιομέτρων στην ακτογραμμή του Ιονίου πελάγους και αποτελούν τα ιδανικά μέρη για surfing – ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο, ενοικίαση σκαφών και ψάρεμα.
Όλες οι παραλίες έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

Παραλία Κυανή Ακτή 

Η παραλία βρίσκεται μπροστά από το Κάστρο Αγίου Γεωργίου, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, 200 μ. από το κέντρο της Πρέβεζας.

Η δροσερή πνοή αέρα που χαρίζουν οι ευκάλυπτοι που βρίσκονται στην αμμουδερή παραλία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα σας δώσουν μια εξωτική αίσθηση και εικόνα.

Προσφέρετε για σύντομα δροσιστικά μπάνια και ενδεικνύεται για τους μικρούς μας φίλους λόγω των ρηχών και ήρεμων νερών.

Και άλλες παραλίες στον ασφαλή παράδεισο της Πρέβεζας

Παραλία Παντοκράτορα 

Στην προστατευμένη από βράχους, παραλία Παντοκράτορα, στον ομώνυμο οικισμό,μπορείτε να κολυμπήσετε στα ήρεμα και ρηχά νερά της με φόντο το νησί της Λευκάδας. Η παραλία είναι αμμουδερή και ενδεικνύεται για υποβρύχιο ψάρεμα.

Παραλία Αλωνάκι (Τουριστικός Οδηγός Πρέβεζας | Παραλίες κολύμβησης στην Πρέβεζα)

Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Πρέβεζας, 500 μέτρα μετά από τον οικισμό Παντοκράτορα, συναντάμε την παραλία με την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά.

Παραλία Μονολιθίου 

Στην μεγαλύτερη σε μήκος παραλία του νομού μπορείτε να χαρείτε τον ήλιο σε συνδυασμό με την μαγευτική ομορφιά που προκαλεί το αισθητικό δάσος Μονολιθίου.

Βαθιά νερά και παραλία από βότσαλο μόλις 7 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας.

Παραλία Καναλίου 

Σε απόσταση 14 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας, στο χωριό Κανάλι, θα συναντήσετε τη συνέχεια της παραλίας Μονολιθίου.

Η παραλία είναι αμμουδερή και τα νερά της βαθιά κατάλληλη για κολύμπι και ψάρεμα από την ακτή.

Παραλία Καστροσυκιάς 

Στο ομώνυμο χωριό, 20 χλμ από την Πρέβεζα, σε έναν όμορφο κόλπο με αμμουδερή παραλία μπορείτε να χαρείτε ένα ξέγνοιαστο μπάνιο στα ήρεμα νερά του Ιονίου πελάγους.

Παραλία Λυγιάς & Παραλία Ριζών

Στους πρόποδες του δάσους Λεκατσά και υπό το άγρυπνο βλέμμα του Κάστρου Ρηνιάσσας βρίσκονται οι παραλίες Λυγιάς και Ριζών.

Παραλίες με βότσαλο και άμμο, ιδανικές για ήρεμο μπάνιο και υποβρύχιο ψάρεμα στην Πρέβεζα

Παραλία Βράχου & Παραλία Λούτσας 

Μεγάλη σε μήκος οργανωμένη παραλία που βρίσκεται στους πρόποδες των χωριών Βράχου και Λούτσας.

Το καταπράσινο περιβάλλον και τα γαλαζοπράσινα νερά τους θα σας καταπλήξουν.

Όρμος του Οδυσσέα 

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την Αμμουδιά, συναντάμε την παραλία Όρμο του Οδυσσέα. Ένας μεγάλος κόλπος με ρηχά νερά και ψιλή άμμο με φόντο το καταπράσινο τοπίο που θα σας μαγέψουν.

Παραλία Αμμουδιάς 

Κολυμπήστε στην παραλία όπου εκβάλει τα νερά του ο μυθικός ποταμός Αχέροντας, στην καρδιά της Αμμουδιάς, με την ψιλή άμμο.

Η εναλλαγή του κρύου νερού του ποταμού με αυτό της θάλασσας θα αναζωογονήσουν τις αισθήσεις σας.

Παραλία Λίχνος 

Σε απόσταση 3 χλμ. πριν από την πόλη της Πάργας θα συναντήσετε την παραλία Λίχνος.

Είναι αμμώδης και τα νερά της βαθιά. Τα βράχια που υπάρχουν στις άκρες της συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό.

Παραλία Βάλτος 

Στην σκιά του κάστρου της Πάργας, από την πίσω όψη του, ένας μεγάλος κόλπος με πεντακάθαρα νερά και άμμο περιμένει να σας μαγέψει με την ομορφιά του.

Παραλία Σαρακίνικο 

Βόρεια της Πάργας θα συναντήσετε τον κόλπο του Σαρακίνικου.

Κολυμπήστε στα βαθιά νερά του με τις γαλαζοπράσινες ανταύγειες και το άσπρο βότσαλο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα