Που βρίσκεται η παραλία με το πιο απόκοσμο τοπίο της χώρας; «Σεληνιακοί» βράχοι και κρυστάλλινα νερά

by Αντώνης Βαλμάς

 

Στο Βορειοανατολικό τμήμα της Μήλου θα βρείτε το πιο φωτογραφημένο τοπίο του Αιγαίου: Το Σαρακήνικο.

Το σεληνιακό αυτό τοπίο είναι μοναδικό.

Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στην σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει.. φεγγάρι και μια εμπειρία αξέχαστη για όσους το επισκέπτονται.

Το Σαρακήνικο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τριγύρω ίσως δείτε και κάποιες δέστρες από τα πλοία τους.

«Μοιάζει με τη Σελήνη», «Ενας από τους πιο απίστευτους τόπους του κόσμου» και αλλά παρόμοια έχουν γραφεί σε ξένα μέσα ενημέρωσης για το Σαρακήνικο ενώ ένας γνωστός Ισπανός ταξιδιωτικός Blogger αναφέρει: «Η θάλασσα συναντά τους ηφαιστειογενείς βράχους που «χτυπιούνται» από τον άνεμο και τα κύματα εδώ και χιλιάδες χρόνια, δημιουργώντας μία από τις πιο παρθένες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο».

Η εμπειρία γίνεται ακόμη καλύτερη κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι κατάλευκοι βράχοι από μαλακό υλικό  αντανακλούν έντονα το φως, ακόμα και του φεγγαριού, και δημιουργούν ένα τοπίο εξωγήινο.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα