Σκόπελος: Το νησί των Σποράδων είναι κορυφαίος προορισμός για τους Άγγλους

by i-diakopes.gr

Σκόπελος: Αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός από την αεροπορική εταιρία Jet2

Σκόπελος: Το όμορφο νησί των Σποράδων συγκαταλέγεται στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Άγγλους. Η Jet2 και το αντίστοιχο blog της διαμορφώνει τις ταξιδιωτικές τάσεις για εκατοντάδες Άγγλους τουρίστες. Η Σκόπελος κατατάσσεται ανάμεσα στους «Ελληνικούς προορισμούς- θαύματα πολιτισμού και ιστορίας» καθώς και ανάμεσα στα «κρυμμένα όμορφα πετράδια της Ελλάδας».

Σκόπελος: Αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός για τους Άγγλους

Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το νησί της Σκοπέλου

Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το δεύτερο νησί στη σειρά μετά τη Σκιάθο. Έχει έκταση περίπου 96 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περίμετρο 67 χιλιόμετρα. Έχει δύο βουνά, τη Δέλφη (680 μ. ύψος) και το Παλούκι (565 μ. ύψος).

Η Χώρα της Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια. Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η Χώρα αλλά και ολόκληρο το νησί είναι γεμάτο από παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. Η Σκόπελος είναι καταπράσινο νησί και μάλιστα το πιο πράσινο νησί των Σποράδων. Αναφέρονται 24 μοναστήρια.

Στη Βόρεια και ανατολική πλευρά της Σκοπέλου οι ακτές είναι βραχώδεις, ενώ στα νότια και δυτικά οι πλαγιές δημιουργούν τις υπέροχες καταπράσινες παραλίες του νησιού. Στη νότια πλευρά βρίσκονται οι περισσότερες παραλίες: ο Στάφυλος, το Βελανιό, ο Αγνώντας, το Λιμνονάρι, ο Πάνορμος, τα Λιναράκια, οι Αντρίνες, η Μηλιά, το Καστάνι, το Χόβολο, το Έλιος, η Αρμενόπετρα και πολλές άλλες, «πνιγμένες» στο πράσινο του πευκοδάσους.

Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στον Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα). Κατά την αρχαιότητα φημιζόταν για το κρασί της (Πεπαρήθιος οίνος). Αναφέρεται ότι κατοικήθηκε από Κρήτες, αρχηγός των οποίων ήταν ο Στάφυλος, γιος της Αριάδνης.

Ο δήμος Σκοπέλου είναι δήμος της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Σχέδιο Καλλικράτης) με έδρα τη Σκόπελο.

Οι πληροφορίες ανακτήθηκαν από τη Βικιπαίδεια

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα