Ταβερνάκια πάνω στο κύμα, παραλίες για οικογένειες, κανένα κρούσμα και διαμονή από 27€ τη μέρα

by Αντώνης Βαλμάς

Διακοπές χωρίς κρούσματα: Ο καλύτερος προορισμός είναι το Κυπαρίσσι Λακωνίας

Διακοπές χωρίς κρούσματα:  Το Κυπαρίσσι ή αλλιώς Βρύση- ο παλαιότερος συνοικισμός εκ των τριών οι οποίοι αποτελούν σήμερα το χωριό (Παραλία, Μητρόπολη, Βρύση)-, βρίσκεται χτισμένο 100 μέτραψηλά απ’ τη θάλασσα, σε μικρή απόσταση απ’ αυτήν, σε θέση με πυκνή μεσογειακή βλάστηση από πεύκα, πρίνα, χαρουπιές και κυπαρίσσια.

Είναι αθέατο από την παραλία. Κτίσθηκε έτσι για λόγους ασφάλειας από τους πειρατές, όταν αυτοί λυμαίνονταν τις ακτές της Πελοποννήσου. Αργότερα όταν πέρασε ο κίνδυνος, δημιουργήθηκαν οι παραθαλάσσιοι οικισμοί Παραλία και Μητρόπολη, τα επίνειά του Κυπαρισσιού.

Διακοπές χωρίς κρούσματα: Το ασφαλέστερο μέρος για διακοπές το 2021

Η Βρύση είναι ο παλαιότερος οικισμός, 100 περίπου μέτρα πάνω από τη θάλασσα, σε θέση με πυκνή μεσογειακή βλάστηση από πεύκα, χαρουπιές και κυπαρίσσια. Χτίστηκε εκεί για λόγους ασφάλειας και προφύλαξης από τους πειρατές, όταν αυτοί λυμαίνονταν τις ακτές της Πελοποννήσου.

Που να κολυμπήσεις στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, κάνοντας διακοπές χωρίς κανένα κρούσμα

Ανάμεσα στην Παραλία και στην Μητρόπολη απλώνεται μια υπέροχη απλωτή ακτή, η Άμμος, που δύσκολα -ακόμη και τον Αύγουστο- γνωρίζει τον κορεσμό. 

Η ακρογιαλιά της είναι στρωμένη με βοτσαλάκι και άμμο, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται κοινόχρηστοι χώροι εξυπηρετήσεις των λουομένων, 2-3 ταβερνάκια και τα καταλύματα της περιοχής.

Διακοπές χωρίς κρούσματα: Το ασφαλέστερο μέρος για διακοπές το 2021

Υπάρχει χώρος στάθμευσης των οχημάτων και αρκετό πράσινο.  Λίγο πιο βόρεια ξεδιπλώνεται το βοτσαλωτό ακρογιάλι της Αγίας Κυριακής. Εκεί όπου θα πάτε ακολουθώντας το δρόμο που καταλήγει στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου.

Είναι μια επίσης πανέμορφη παραλία που στο νότιο άκρο της είναι σχεδόν πάντα ερημική. Και αυτό αφού θα πρέπει κάποιος να περπατήσει αρκετά για να την φτάσει, ενώ δεν την πιάνει το μελτέμι.

 Αν έχετε δικό σας σκάφος θα γνωρίσετε απάτητες ακροθαλασσιές που προσεγγίζονται δύσκολα ή και καθόλου από την στεριά, όπως ο ορμίσκος Δρύμισκος. Επίσης 4 μίλια νοτιότερα απ’ το μόλο της Παραλίας, το κλειστό ακρογιάλι της Βλυχάδας και το απόμερο Μπαλογκέρι. Προς βορρά (Λεωνίδιο) η καλύτερη παραλία είναι αυτή του Φωκιανού.

Διακοπές χωρίς κρούσματα: Τι άλλο θα κάνεις στο Κυπαρίσσι Λακωνίας

Τις ώρες που δεν θα κολυμπάς, θα έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις περιπάτους μέσα στη φύση και τα έλατα. Μέσα από τις χαρουπιές και τα κυπαρίσσια, για να γνωρίσεις βήμα-βήμα τον τόπο. Μια βόλτα προς το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου, για να δεις που αράζουν τα σκάφη. Αυτό είναι ό,τι πρέπει για έναν απογευματινό περίπατο. Γενικά, αξίζει να αφήσεις το αυτοκίνητο και να γνωρίσεις το χωριό, μιας και όλα βρίσκονται μια ανάσα μακριά.

Διακοπές χωρίς κρούσματα: Το ασφαλέστερο μέρος για διακοπές το 2021

Το Κυπαρίσσι βρισκόταν απομονωμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα έως το 1970, μιας και δεν υπήρχε οδικό δίκτυο και οι μεταφορές γίνονταν από θαλάσσης. Με ένα τρόπο, θα αντιληφθείς πως ακόμα και σήμερα, το χωριό μοιάζει να βρίσκεται αποκομμένο από οποιονδήποτε άλλο οικισμό, κρατώντας την μοναδικότητα του κρυμμένη για το ευρύ κοινό.

Εκεί θα νιώσεις πως σταμάτησε ο χρόνος και θα ξεχάσεις όποιο πρόβλημα σε ταλαιπωρεί. Φταίει η αύρα του που είναι μοναδική; Φταίει η ομορφιά του που είναι απαράμιλλη; Όποιος και αν πήγε δεν μπόρεσε να καταλήξει κάπου. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως κανείς δεν έφυγε απογοητευμένος από εκεί. Και όλα αυτά μόλις 4 περίπου ώρες μακριά από την Αθήνα.

Διακοπές χωρίς κρούσματα: Το ασφαλέστερο μέρος για διακοπές το 2021

Αν δεν είναι ιδανικός προορισμός το Κυπαρίσσι για το δύσκολο καλοκαίρι που διανύουμε, δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος μπορεί να είναι.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα