«Έχουμε 11 γυναικοκτονίες σε 11.000.000 ανθρώπους – Πρέπει ν’ αλλάξουμε τον νόμο;» – Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

“Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες”

Σάλο και θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Ο γνωστός ποινικολόγος ξεκίνησε λέγοντας χαρακτηριστικά: “Έχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο; Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες”. Ενώ συνέχισε αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη :

“Η Δικαιοσύνη και το δικονομικό μας σύστημα στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν βιαστεί”.

Πιο αναλυτικά ο ποινικολόγος φιλοξενήθηκε στο OPEN και αναφέρθηκε τόσο στα εγκλήματα κατά των γυναικών που έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, όσο και στην υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο εκπροσωπεί.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, ο Αλέξης Κούγιας τις χαρακτήρισε «φωτογραφικές» και «απαράδεκτες νομικά», υποστηρίζοντας πως απευθύνονται σε μη γνώστες του ποινικού δικαίου και κρύβουν σκοπιμότητες.

Περισσότερες δηλώσεις από τον Αλέξη Κούγια που προκαλούν αντιδράσεις

Αναφερόμενος, δε, ειδικά στις ρυθμίσεις που αφορούν στα σεξουαλικά εγκλήματα και στις 11 γυναικοκτονίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας σε διάστημα μόλις εννέα μηνών, υποστήριξε πως θεωρεί περιττή την όποια ρύθμιση στον Ποινικό Κώδικα λόγω… στατιστικής.

«Έχουμε 11 περιστατικά σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους. Έχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο; Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες» υποστήριξε.

Απαντώντας, μάλιστα, σε όσους υποστήριξαν ότι στόχος είναι να μην αυξηθούν οι γυναικοκτονίες ούτε κατά μία, ο κ. Κούγιας είπε «και πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;», προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις του πάνελ.

Αλέξης Κούγιας για Δημήτρη Λιγνάδη

Σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή και αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών αίτηση αποφυλάκισης, ο Αλέξης Κούγιας δεν παρέλειψε να υποστηρίξει τα λεγόμενα του αδερφού του Λιγνάδη περί «βιασμού» του λόγω των διαδικασιών της κατ’ οίκον έρευνας.

«Δεν είναι λίγο εριστικό ένας άνθρωπος που κατηγορείται δίκαια ή άδικα από τη δικαιοσύνη για βιασμό να χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους;», υποστήριξαν στο πάνελ, με τον συνήγορο υπεράσπισης του Λιγνάδη να απαντά:

«Kαι πολύ σωστά το είπε, εγώ αν ήμουν αδερφός του Λιγνάδη θα έλεγα χειρότερα, όπως και έχω πει χειρότερα».

Επέμεινε μάλιστα στην άποψή του περί «βιασμού της Δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή», τονίζοντας πως «η Δικαιοσύνη και το δικονομικό μας σύστημα στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν βιαστεί».

Related posts

Τα “έριξε” όλα στους γιατρούς: Ο Αλέξης Κούγιας “αθωώνει” την Πισπιρίγκου και έγινε χαμός στο δικαστήριο

Πήρε την ομορφιά της μητέρας της: Η κόρη της Εύης Βατίδου και του Αλέξη Κούγια, Μάιρα, έγινε 17 χρόνων και είναι πανύψηλη

Όλοι πρόσεξαν την αντίδραση της: Τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου μόλις είδε τον Μάνο Δασκαλάκη μέσα στη δικαστική αίθουσα

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είχε επιδεινωθεί ακραία η κατάστασή της»

«Δεν περίμενα τέτοια αντίδραση από τη μητέρα»: Η κατάθεση – φωτιά της παιδιάτρου της Τζωρτζίνας

Στα μπουζούκια ο Αλέξης Κούγιας: Κάνει το γύρο του Ίντερνετ το ζεϊμπέκικο στον Νίκο Μακρόπουλο

Πισπιρίγκου και Κούγιας πάγωσαν μόλις το άκουσαν: Όλο το ίντερνετ μιλάει για την παιδίατρο της Τζωρτζίνας

Ανατροπή στη δίκη Πισπιρίγκου: Η κίνηση του Κούγια που τα φέρνει όλα τούμπα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Παπαδόπουλος κατά Κούγια: «Εγώ κλαρινογαμπρός; Αυτός κυκλοφορούσε με τακουνιές στο κεφάλι»