Έβρος και Ροδόπη: Μεγάλες οι καταστροφές από την κακοκαιρία – Πλημμυρισμένα 110.000 στρέμματα

Έβρος και Ροδόπη: Έχουν ξεκινήσει ήδη οι καταγραφές για τις ζημίες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία

Έβρος και Ροδόπη: Τις προηγούμενες μέρες εκτεταμένη κακοκαιρία έπληξε τις περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα. Στις Σέρρες οι τοπικές αρχές είναι σε επιφυλακή καθώς φούσκωσε ο ποταμός Στρυμόνας στο βουλγαρικό έδαφος. Επίσης, στο Δήμο Δέλτα υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός. Ενώ στον Έβρο μαθητές μεταφέρθηκαν με μπουλντόζα στα σπίτια τους, καθώς το σχολείο πλημμύρισε. Επίσης, στην Ήπειρο, 10 δήμοι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι καταγραφές για τις ζημίες και καταστροφές έχουν ήδη ξεκινήσει και μέχρι αυτή τη στιγμή έχει διαπιστωθεί ότι 110.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε «Έχουμε γύρω στα 65.000 πλημμυρισμένα στρέμματα στον Έβρο και γύρω στα 45.000 πλημμυρισμένα στρέμματα στη Ροδόπη».

Επιπρόσθετα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Στην περιοχή του Έβρου έχουν πληγεί γύρω στα 15.000 στρέμματα καλλιέργειας σιτηρών, μηδικής καλλιέργειας και κηπευτικών, ενώ δεν αναφέρονται ιδιαίτερες ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο του νομού που προφανώς θα υπάρχουν βέβαια αλλά θα είναι περιορισμένες».

Αναφορικά με τη Ροδόπη, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε «οι ζημιές στη χειμερινή καλλιέργεια σιτηρών είναι 8.000 στρέμματα και ανάλογα ακολουθούν η μηδική καλλιέργεια και κάποια λίγα κηπευτικά ενώ έχουμε και γύρω στις 1.500 απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο». 

Όπως κατέληξε ο κ. Λυκουρέντζος τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μία καλύτερη εικόνα για τις καταστροφές.

Έβρος και Ροδόπη: Πλυμμήρισαν 110.000 στρέμματα γης - Μεγάλη ζημιά

Εκτός από τις περιοχές Έβρου και Ροδόπης, τραγική είναι η κατάσταση στο Δήμο Σουφλίου

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος τενχικών έργων στο Δήμο Σουφλίου, κ. Δημήτρης Δαρούσης, «Μας περιμένει μια δύσκολη μέρα διότι οι ζημιές είναι εκτεταμένες, η επιτροπή από μηχανικούς κι ειδικούς έχουν μεταβεί στα σημεία όπου έχουν «πνιγεί» σπίτια και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί αλλού. Επίσης, είχαμε και στο χωριό Κορφή αλλά και στην Κορνοφωλιά μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία».

Ακόμα πρόσθεσε «έχουμε κάνει ήδη έκκληση όποιος μπορεί να βοηθήσει με στρώματα αλλά και κρεβατια. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο Δέρειο. Πλημμύρισαν εργοστάσια και έχουν σπάσει οι αγωγοί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υδροδοτηση σε καποιες περιοχές».

Βίντεο από e-evros TV.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo