Κρούσματα στη χώρα: Πάνω από 1.000 και σήμερα τα κρούσματα – Πρόσω ολοταχώς για νέα μέτρα

Κρούσματα στη χώρα: Οι ειδικοί προτείνουν lockdown σαν αυτό του Μαρτίου 2020

Κρούσματα στη χώρα: Χθες ανακοινώθηκαν 1.261 νέα κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση. Καθώς η τελευταία φορά που τα κρούσματα ήταν περισσότερα από 1.000 ήταν στις 29 Δεκεμβρίου 2020. Εκτός από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, σημειώθηκαν επίσης 22 θάνατοι ενώ οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σε 244.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν για ακόμα μία φορά στην Αττική (652), ενώ ανησυχητική είναι και η επιδημιολογική κατάσταση στην Πάτρα που καταγράφηκαν 64 νέες μολύνσεις. Ένα ακόμα ανησυχητικό γεγονός, είναι ότι τα 55 εκ των 64 κρουσμάτων στην Πάτρα αφορούν στο υγειονομικό προσωπικό. Αυτό εξηγείται από το ότι μόλις το 44% του υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» έχει εμβολιαστεί. Οι εμβολιασμοί στην Πάτρα είναι σε χαμηλό επίπεδο στο υγειονομικό προσωπικό και θα πρέπει να καταστούν υποχρεωτικοί.

Σήμερα, υπάρχουν πληροφορίες ότι και πάλι τα κρούσματα θα είναι περισσότερα από 1.000. Ωστόσο η εικόνα των κρουσμάτων θα είναι καλύτερη από χθες. Οι εισαγωγές αυξάνονται, το ίδιο και οι μεταλλάξεις, επομένως το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση.

Κρούσματα στη χώρα: Και σήμερα πάνω από 1.000 τα κρούσματα

Στον απόηχο της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν για τη λήψη νέων μέτρων

Καθώς το ιικό φορτίο χειροτερεύει και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε κατά 50% στα λύματα, οι ειδικοί προτείνουν τη λήψη νέων μέτρων. Χαρακτηριστικά, ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης λέει «εάν κάνουμε 3 βδομάδες lockdown τύπου Μαρτίου, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο, μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της πανδημίας, σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό που γίνεται. Είναι αρκετός ο χρόνος για να μας δώσει ασφάλεια να λειτουργήσουμε».

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες εξετάζεται ακόμα και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα και στην Αττική. Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν επίσημα την Παρασκευή.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν