Νέο lockdown: Κλειδώνει παράταση του lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Νέο lockdown: Δείτε αναλυτικά τα νέα μέτρα που εξετάζονται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα

Νέο lockdown: Μετά την τεράστια αύξηση με τά 1.261 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εξετάζονται νέα αυστηρότερα μέτρα. Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, εάν λάβει κανείς υπόψη ότι τα κρούσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν έχουν ακόμα φανεί. Αλλά και ότι οι μεταλλάξεις του ιού στη χώρα πληθαίνουν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και σήμερα τα κρούσματα στη χώρα θα είναι πάνω από 1.000. Την ίδια στιγμή, σε δυσχερή θέση πέρα από την Αττική, είναι και η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη. Από τα 64 κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες στην Πάτρα, τα 55 αφορούν σε υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Και αυτό γιατί οι εμβολιασμοί στο εν λόγω νοσοκομείο είναι μόλις στο 44%.

Αντίστοιχα, στα λύματα στη Θεσσαλονίκη, το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 50%(!) στις τελευταίες δύο μετρήσεις, στις 29/1 και 1/2. Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, σε συνδυασμό με την αύξηση στις εισαγωγές και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η παράταση του lockdown θεωρείται δεδομένη, ενώ υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 όπως ισχύει στις άλλες κόκκινες περιοχές.

Νέο lockdown: Εξετάζεται η εφαρμογή νέων αυστηρότερων μέτρων

Ενώ η παράταση του lockdown είναι δεδομένη, ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00. Ο ίδιος ανέφερε «είναι κάτι που θα το δούμε. Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο. Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις. Έχουμε ρίξει το μεγάλο βάρος στο βράδυ. Οι ελεγκτικές Αρχές έχουν κουραστεί. Χθες υπήρξε μια δραστηριότητα, να εξαφανιστεί το θέμα των όρθιων έξω από τα μαγαζιά».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα