Πόσα κρούσματα σήμερα 4/3: Και σήμερα περισσότερα από 2.000 τα κρούσματα στη χώρα

Πόσα κρούσματα σήμερα 4/3: Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς

Πόσα κρούσματα σήμερα 4/3: Και σήμερα αναμένονται παραπάνω από 2.000 κρούσματα στη χώρα. Χθες οι νέες μολύνσεις ανήλθαν σε αριθμό ρεκόρ για το 2021, μιας και έφτασαν τις 2.702. Οι θάνατοι ανήλθαν σε 40 ενώ οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 431. Εξακολουθούν να είναι άσχημα τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική που συγκέντρωσε 1.269 κρούσματα, αλλά και σε Θεσσαλονίκη (314) και Αχαΐα (178).

Χθες λοιπόν υπό την πίεση των αυξημένων κρουσμάτων, των μεταλλάξεων και των λιγοστών κλινών στις ΜΕΘ. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μερικά νέα μέτρα για το lockdown. Τα μέτρα αυτά αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, στα SMS μετακίνησης καθώς και στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πέρα από τα σημερινά κρούσματα 4/3 που θα ξεπεράσουν τα 2.000, αυτά είναι τα νέα μέτρα του lockdown

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς τέθηκαν σε ισχύ σήμερα στις 06:00 και θα διαρκέσουν ως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί. Τα νέα μέτρα έχουν ως εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας

Για τις περιοχές που βρίσκονται σε πολύ αυξημένο κίνδυνο (βαθύ κόκκινο) η νέα απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 19:00 και θα λήγει στις 05:00. Δεν ισχύει το ίδιο για τις ΠΕ Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου το ωράριο είναι 21:00 με 05:00. Τα Σαββατοκύριακα, το ωράριο διαμορφώνεται από 19:00 έως 05:00.

  • SMS μετακίνησης

Αλλαγές υπήρξαν στους κωδικούς 2 και 6. Για τον κωδικό 2, επιτρέπεται η μετακίνηση για ψώνια εντός του δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον δήμο κατοικίας. Όσο για τον κωδικό 6, απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα. Η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή με ποδήλατο.

Για τους κωδικούς 3 και 4 προβλέπονται επίσης τα εξής. Για τον κωδικό 3, επιτρέπεται η μετακίνηση σε τράπεζα εντός του δήμου κατοικίας. Ενώ για τον κωδικό 4, θα γίνει αυστηρότερος ο έλεγχος των εγγράφων για συνδρομή βοήθειας σε άτομο με ανάγκη.

  • Σχολεία

Τέλος για τα σχολεία, ισχύει αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των Λυκείων στις περιοχές υψηλού κινδύνου (κόκκινο). Ενώ για τις περιοχές που είναι σε βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων. Εξαίρεση αποτελούν τα ειδικά σχολεία που λειτουργούν κανονικά.

Related posts

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Η έκκληση των αρχών